Sophie Cookson

Sophie Cookson,1990 yılında İngiltere'de dünyaya geldi. Küçük kardeşi ile birlikte Güney Doğu İngiltere Sussex'te büyüdü. Daha sonra ailesiyle birlikte Suffolk'a taşındı ve daha sonra 'Woodbridge Okulu'na kaydoldu.10 yaşındayken İngiliz Gençlik Müzik Tiyatrosu'nun bir parçası oldu. Daha sonra bir tiyatro şirketinin parçası olarak Japonya'yı gezme fırsatı buldu.

Japonya'dan döndükten sonra Arapça ve sanat tarihi üzerine çalışmayı bırakmaya karar verdi. Bununla birlikte, Arapça ve sanat tarihi öğrenme arzusunu aşan bir oyunculuk tutkusu olarak, devam ettiği Oxford Drama Okulu'nun son yılında Cookson, John Meade Falkner’ın aynı adlı romanından uyarlanan Moonfleet’ adlı bir TV mini dizisinde Grace Mohune'u canlandırdı. Cookson, 2013 yılında mezun olmadan önce üç yıl boyunca 'Oxford Drama Okulu'na gitti.

Sophie Cookson, Rosamunde Pilcher’in aynı adlı romanından uyarlanan ‘Bilinmeyen Kalp’ başlıklı bir TV filminde Millie Lancaster'ı canlandırdı. Aynı yıl, eleştirmenlerce beğenilen aksiyon casus komedi filmi 'Kingsman: The Secret Service' de Roxanne 'Roxy' Morton (Lancelot) oynamak için atandığında atılım rolünü aldı. Cookson'un filmdeki performansı ona aday gösterildi. 'En İyi Kadın Acemi' için 'Empire Awards'da.

Cookson’un popülaritesi ‘Kingsman: The Secret Service’de ortaya çıktıktan sonra arttı. 2016 yılında Cedric Nicolas-Troyan'ın yönettiği Amerikan fantastik macera filmi “The Huntsman: Winter's War” da Pippa'yı canlandırdı.

2017 yılında, Sidney Pierce'ı oynadığı 'Çingene' adlı bir Amerikan web televizyon dizisinin ana kadrosunun bir parçası oldu ve 10 bölümde yer aldı. Dizinin içerik oluşturucuları ikinci bir sezon geliştirme sürecindeyken, "Çingene" düşük puanlar ve olumsuz eleştiriler nedeniyle iptal edildi.

2017 yılında Xavier Gens'in yönettiği korku filmi 'The Crucifixion' da Nicole Rawlins'i canlandırdı. Daha sonra rolünü 2014'ün devamı niteliğindeki 'Kingsman: The Golden Circle' da Roxanne 'Roxy' Morton olarak yeniden canlandırdı. 'Kingsman: The Secret Service' filmi. Ayrıca ünlü İngiliz indie rock grubu 'Alt-J'nin' Pleader 'şarkısı için kısa bir müzikal kısa filmde yer aldı.

Cookson, 2018 Trevor Nunn'in yönettiği, 7 Eylül 2018'de dünya prömiyerini Kanada'daki 'Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapan İngiliz casus drama filmi' Red Joan'da genç Joan Elizabeth Stanley'i canlandırdı. Daha sonra Marius A. Markevicius'un yönettiği Litvanyalı-Amerikan drama filmi 'Ashes in the Snow'da Ona'yı canlandırdı.

Cookson, 2018'de Lee Tamahori'nin yönettiği tarihi drama filmi 'İmparator' da Ghent Johanna'yı canlandırdı. Daha sonra 'Christine Keeler Denemesi' başlıklı bir TV mini dizisinde başrol oynadı. 'Açgözlülük' başlıklı hiciv filminde de önemli bir rol oynamıştır.

Cookson, filmlerde ve televizyon dizilerinde görünmenin yanı sıra, sahne oyunlarında da önemli roller oynuyor. 2018'de Londra'daki 'Trafalgar Studios' tarafından üretilen 'Killer Joe' adlı bir oyunda Orlando Bloom'un karşısında Dottie'yi canlandırdı. Oyun eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı ve Cookson’un performansı birçok kişi tarafından takdir edildi.

En Son Rol Aldığı Projeler;

2020 - Infinite (Sinema Filmi)

2018 - Red Joan ( Young Joan Stanley) (Sinema Filmi)

2018 - Emperor (Johanna 'Of Ghent') (Sinema Filmi)

2017 - Korku Kayıtları (Nicole Rawlins) (Sinema Filmi)

2017 - Kingsman: Altın Çember (Roxy) (Sinema Filmi)

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Merih Saraç kimdir?

Merih Saraç

Oyuncular
Andrey Stan kimdir?

Andrey Stan

Oyuncular
Deniz Sarıbaş kimdir?

Deniz Sarıbaş

Oyuncular
Cem Rohat Bozan kimdir?

Cem Rohat Bozan

Oyuncular
Günnur Adıgüzel kimdir?

Günnur Adıgüzel

Oyuncular
Millie Bobby Brown kimdir?

Millie Bobby Brown

Oyuncular
Ayhan Eroğlu kimdir?

Ayhan Eroğlu

Oyuncular
Yağızkan Dikmen kimdir?

Yağızkan Dikmen

Oyuncular
Ecmel İs kimdir?

Ecmel İs

Oyuncular
Doğa Yavuz kimdir?

Doğa Yavuz

Oyuncular
Yulduz Rajabova kimdir?

Yulduz Rajabova

Oyuncular
Sophie Cookson
Sophie
Gerçek Ad Sophie Louise Cookson
Doğum Tarihi (33 yaşında)
İngiltere, Batı Sussex, Haywards Heath
Burç Boğa
Meslek Oyuncu, Senarist
Cinsiyet Kadın
Ebeveynler Marie Louise Cookson, Colin Cookson
Boy 1.61 cm
Kilo 54 kg
Göz rengi Kahverengi
Popülarite #7813 (12950 kişiden)