Stefano Accorsi

1971 İtalya,Bologna doğumlu oyuncu Stefano Accorsi,2000 yapımı Ferzan Özpetek filmi Cahil Periler ve Portekiz filmi Nisan Devrimi ile tanındı. Avrupa'da İtalya dışında başta Fransa olmak üzere birçok ülkede filmler yaptı.

1998'de Piccoli Maestri filminde Daniele Luchetti ile çalıştı ve Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan için yarıştı. Aynı yılda David di Donatello En iyi Erkek Oyuncu dahil, rock star Luciano Ligabue'nin yönettiği Radiofreccia filmde ki rolü için üç ödül kazandı. Accorsi, 2001 yılında Berlin Film Festivalinde yarışmış olan, Ferzan Özpetek'in Cahil Periler filminde rol almıştır.

Film İtalya'da ve Türkiye'de büyük bir başarı elde etmiştir. Accorsi bu filmde canlandırdığı eş cinsel adam rolüyle üç ödül kazanmıştır. Aynı zamanda Marco Ponti'nin Santa Maradona filminde rol almıştır. Accorsi daha sonra Giacomo Battiato'nun yönettiği Il giovane Casanova dizinde rol aldı.

2002 yılında bir sonra ki filmi olan Un viaggio chiamato amore filminde İtalyan şair Dino Campana'yı canlandırarak, Venedik Film Festivalinde Coppa Volpi kazanmıştır. 2003 yılında, Venedik Film Festivaline jüri üyesi olarak gitti. 

2004'de iki filmde birden rol aldı: Michele Placido'nun yönettiği ve bir acil bakım doktorunu canlandırdığı Ovunque sei ve Carlo Mazzagurati'nin yönettiği L'amore ritrovato. Accorsi, 2005 yılında La Faute - Fidel filminde Julie Depardieu ile, Les Brigades du Tigre filminde ise Diane Kruger ile kamera karşısına geçmiştir. 2010 yılında arkasından Baciami Ancora filmlerinde rol alır.

En son dünyaca ünlü yönetmen Ferzan Özpetek'in yeni filmi 'La dea Fortuna' (Şans Tanrıçası) adlı filmde rol almıştır.8 dalda aday gösterilen filmde Arturo rolüne can vermiştir.

Uzun yıllar Fransız model Laetitia Casta ile birlikte olan Accorsi,2015'te Bianca Vitali ile evlenmiştir.Stefano Accorsi 4 çocuk babasıdır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Emel Pala kimdir?

Emel Pala

Oyuncular
Gözde Ayar kimdir?

Gözde Ayar

Oyuncular
Aylin Akyüz kimdir?

Aylin Akyüz

Oyuncular
Hülya Darcan kimdir?

Hülya Darcan

Oyuncular
Kevin Costner kimdir?

Kevin Costner

Oyuncular
Gülizar Oltulu kimdir?

Gülizar Oltulu

Oyuncular
Cemal Aldıç kimdir?

Cemal Aldıç

Oyuncular
Sibel Can kimdir?

Sibel Can

Oyuncular
Berfin Alarçin kimdir?

Berfin Alarçin

Oyuncular
Rana Yılmaz kimdir?

Rana Yılmaz

Oyuncular
Semra Güzel kimdir?

Semra Güzel

Oyuncular
Stefano Accorsi
Stefano
Gerçek Ad Stefano Lelio Beniamino Accorsi
Doğum Tarihi (53 yaşında)
İtalya, Bolonya
Burç Balık
Meslek Oyuncu
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Bianca Vitali ile)
Boy 1.78 cm
Kilo 75 kg
Göz rengi Kahverengi
Popülarite #10521 (12942 kişiden)