Sümer Ezgü

1960 Burdur doğumlu Sümer Ezgü'nün babası Trabzonlu bir öğretmen, annesi Selanik göçmenidir. Burdur Lisesi ve Ankara 19 Mayıs Gençlik ve Spor Akademisinden mezun olmuştur.

1981 yılında TRT'nin açtığı sınavı kazandı. TRT ve Kültür Bakanlığı arşivlerine çok sayıda türkü derledi. 1991 yılında ilk albümü "Esen Yeller'i çıkardı.

1998 yılında TGRT'de "Sümer Ezgü'yle Nazar Değmesin" isimli programı hazırlayıp sundu.

2000 yılında TGRT'de 13 bölüm devam eden “Milli Eğitim Bakanlığı Liselerarası Halk Oyunları Yarışması” programını hazırlayıp sundu.

2004 yılında TGRT televizyonu 'Ferayi' türküsünün işlendiği 'Türkü Filmi'nde başrol oynadı. Kanal 7'de "Sümer Ezgü'yle Nazar Değmesin" ve TRT'de "Halkalı Şeker" programlarını sundu. 2004 yılında 10 bestesinin bulunduğu "Anadoludan Geldik isimli albümünü çıkardı.

2007 yılında Ramazan ayı boyunca haftanın 7 günü Kanaltürk ekranlarından yayınlanan "Sümer Ezgü İle Ramazan Geceleri" isimli programı hazırlayıp sunar.

1987 yılında Serap Ezgü (Paköz) ile evlenmiş bu evliliğinden Ceren isminde bir kızı vardır. Ancak evlilikleri 1999 yılında son bulmuştur. İkinci evliliğini ise tiyatro sanatçısı Gülay Ezgü ile gerçekleştirmiştir. ikinci evliliğindende oğulları Ozan ve Yaman doğmuştur.

Sümer Ezgü ve Serap Paköz'ün kızları Ceren Ezgü ve Ozan Orsan ile 2018 yılında evlendi.Ceren Ezgü Koç Üniversitesi Hukuk mezunu bir avukat... 

 Türk Halk Müziğine katkıları büyük bir özveriyle devam etmekte olan Sümer Ezgü, eşi ve oğullarıyla birlikte yaklaşık 10 yıldır Antalya'da yaşıyor.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Hakan İşleyen kimdir?

Hakan İşleyen

Şarkıcılar
Ömer Danış kimdir?

Ömer Danış

Şarkıcılar
Yusuf Gültekin kimdir?

Yusuf Gültekin

Şarkıcılar
Soner Sarıkabadayı kimdir?

Soner Sarıkabadayı

Şarkıcılar
Neşe Demir kimdir?

Neşe Demir

Şarkıcılar
Sinan Zorbey kimdir?

Sinan Zorbey

Şarkıcılar
Yusuf Harputlu kimdir?

Yusuf Harputlu

Şarkıcılar
Berk Bayındır kimdir?

Berk Bayındır

Şarkıcılar
Stabil kimdir?

Stabil

Şarkıcılar
Ayben kimdir?

Ayben

Şarkıcılar
Aslı Stokes kimdir?

Aslı Stokes

Şarkıcılar
Sedat Koç kimdir?

Sedat Koç

Şarkıcılar
Sümer Ezgü
Sümer
Doğum Tarihi (64 yaşında)
Burdur
Meslek Halk müziği sanatçısı, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
Ebeveynler Şadiye Ezgü
İlişki Durumu Evli (Gülay Ezgü ile)
İkamet Antalya
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #5017 (12942 kişiden)