Tash Sultana

 Tash Sultana,1995 Avustralya doğumludur. Malta ve Avustralya kökenlidir. 2016 yılında çıkardığı Jungle isimli teklisi ile tanınmaktadır.Kendi yatak odasında Jungle isimli şarkısını seslendirdiği videoyla birlikte dikkatleri üzerine çeken ve sonrasında hızla üne kavuşmuştur.

 İlk gitarını dedesi hediye eder. Üç yaşında eline aldığı gitarı hiç bırakmaz. Müziğe müthiş yetenekli biri. Gitar, baş gitar, trompet, flüt, perküsyon ve saksafon da dahil 20 farklı enstrümanı çalabilmektedir. Kendisi için tek kişilik bir orkestra diyebiliriz.

17 yaşında aşırı dozda uyuşturucu kullanmaktan atak geçirir. Aylarca terapi görür. Bu dönemde başka bir iş yapmayı başaramadığı için sokak müzisyenliği yapmaya başlar. 2008 – 2012 yılları arasında Mindplot ışımlı grupta Patrick O’Brien, Emily Daye ve David Herbert ile vokalistlik yapar. Grup buradaki performansları ile pek çok yarışma kazanır. Sultana için hayat yavaştan rayına girmeye başlar.

2016 yılında Tash Sultana performanslarından birini internete yükler. Video beş gün gibi kısa bir sürede 5 milyon kere izlenir. Bu viral başarının ardından Notion isimi EP gelir. İçinde onu dünyaca üne kavuşturan Jungle ve EP’ye adını veren Notion şarkıları yer almaktadır. Tash Sultana hala düzenli olarak canlı kayıtlarını yüklemektedir.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Sema Moritz kimdir?

Sema Moritz

Şarkıcılar
Ayça kimdir?

Ayça

Şarkıcılar
Murat  Balkan kimdir?

Murat  Balkan

Şarkıcılar
Müşerref Akay kimdir?

Müşerref Akay

Şarkıcılar
Eylem Atmaca kimdir?

Eylem Atmaca

Şarkıcılar
Günseli Deniz kimdir?

Günseli Deniz

Şarkıcılar
Nur Ertürk kimdir?

Nur Ertürk

Şarkıcılar
Yusuf Demirkol kimdir?

Yusuf Demirkol

Şarkıcılar
Eylem Erener kimdir?

Eylem Erener

Şarkıcılar
Güler Işık kimdir?

Güler Işık

Şarkıcılar
Elton John kimdir?

Elton John

Şarkıcılar
Yusuf İslam kimdir?

Yusuf İslam

Şarkıcılar
Tash Sultana
Tash
Gerçek Ad Natasha Sultana
Doğum Tarihi (28 yaşında)
Avustralya, Melbourne
Burç İkizler
Memleket Avustralya
Meslek Şarkı Yazarı, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Bekar
Popülarite #4713 (12950 kişiden)