Tüdanya

Ünlü Şarkıcı,oyuncu Tüdanya, 1966 yılında İzmir,Bergama'da  dünyaya geliyor. Tüdanya, Cengiz Özşener'in Pırlanta Pavyon'unda çalışmaya başlayan ve ilk yıllarda Türk Sanat Müziği söyleyen Tüdanya, 1983'te 'Sıra Sıra Dağlar' albümünü çıkartmış ve 700.000 satmıştır. Ardından gelen 'Azap', daha başarısız olsa da 1986'da 3. Albümü olan 'Seni Sevmeyen Ölsün' ile korsanlar hariç 2.000.000 satmıştır. Daha sonra bu parçanın yüzlerce cover'ı yapılmış, onlarca Sanatçı tarafından söylenmiştir.

İzmir Fuar'da 11 yıl aralıksız çıkan tek şarkıcıdır. Şarkılı filmler döneminde Münir Özkul, Salih Kırmızı ve Murat Soydan ile sinema filmlerinde de oynamıştır.

1995 yılında 'O Asker' şarkısı ile Kral TV Video Müzik Ödülleri Arabesk en iyi kadın sanatçı ödülü kategorisinde 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri adayı olmuştur.

Müzik kariyerinin yanı sıra 1982 yılında Sancı adlı sinema filminin yanı sıra Yıllar, Canımdan Can İste, Canımın Canısın ve Sen Yaşa isimli sinema filmlerinde rol almıştır.

16 Ekim 2007 yılında Amasya'da verdiği konserin ardından, Tokat'ın Turhal ilçesinde düzenlenen bir başka konsere katılmak üzere giderken, Tüdanya yanında bulunan arkadaşları ile Aydınca mevkiinde trafik kazası geçirir. Geçirdiği kazada yaralanarak kalça kemiği kırılır ve Amasya Sabuncuoğlu Şerefeddin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınır.

9 kardeş olan Tüdanya 14 yaşında iken ailesi tarafından evlendirilmiştir. İlk çocuğunu fakirlikten kaybetmiş, ardından Seçkin isminde bir kızı olmuştur. Tüdanya’nın eşi yaşamını yitirmiştir.İkinci evliliğinden ise iki oğlu olan Tüdanya ikinci evliliğini 19 yaşında yapmıştır.

Albümleri

Allah Kerim (İşte Tüdanya)
Azap
Canım Sağolsun
Sıra Sıra Dağlar
Beklenen Tüdanya
Dön
Sana Tavım
Sen Bir Ömürsün
Seni Sevmeyen Ölsün
Sen Yaşa
Yüreğimde Depremler (Sen Sefa Geldin)
Söyle Güzel İsmin Ne?

80'li yılların meşhur arabesk şarkıcılarından olan Tüdanya'nın '' Seni Sevmeyen Ölsün '' isimli albümünde yer alan  şarkısı Aldanma Çocuksu Mahsun Yüzüne..

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Anca Pop kimdir?

Anca Pop

Şarkıcılar
Volkan Yılmazer kimdir?

Volkan Yılmazer

Şarkıcılar
Ümit Sayın kimdir?

Ümit Sayın

Şarkıcılar
Sena Şener kimdir?

Sena Şener

Şarkıcılar
Seçkin Süngüç kimdir?

Seçkin Süngüç

Şarkıcılar
Abdullah Erkal kimdir?

Abdullah Erkal

Şarkıcılar
Fuat İnan kimdir?

Fuat İnan

Şarkıcılar
Melek Mosso kimdir?

Melek Mosso

Şarkıcılar
Ege kimdir?

Ege

Şarkıcılar
Gökçe Kırgız kimdir?

Gökçe Kırgız

Şarkıcılar
Ahmet Akkaya kimdir?

Ahmet Akkaya

Şarkıcılar
Ümit Yaşar kimdir?

Ümit Yaşar

Şarkıcılar
Tüdanya
Tüdanya
Gerçek Ad Hatice Döngü
Doğum Tarihi (58 yaşında)
izmir, Bergama
Memleket İzmir Bergama
Meslek Oyuncu, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Evli
Popülarite #1881 (12934 kişiden)