Uluç Bayraktar

1974 yılında Gelibolu'da dünyaya gelen ünlü yönetmen Uluç Bayraktar,Sağlık Meslek Yüksekokulunu tamamlamıştır. Bir süre sağlık ocağında röntgen teknisyeni olarak çalışmıştır. 2001 yılında Ege Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olmuştur. İzmir’de okurken bir yandan okula gidip diğer yandan çocuk hastanesinde röntgen teknisyeni olarak çalışmaya devam etmiştir.

Arkadaşı Çağan Irmak’ın teşvikiyle İstanbul’a gelen Uluç Bayraktar sektöre yavaş yavaş giriş yapmaya başladı.2000 yılında yönetmenliğini Çağan Irmak’ın yaptığı Şaşıfelek Çıkmazı isimli dizide yardımcı yönetmen olarak çalışmaya başladı. Ardından 2002 yılında Abdülhamit Düşerken adlı filmde Ziya Öztan‘la beraber çalışarak yardımcı yönetmenlik yaptı.

2002 yılında Çağan Irmak’ın asistanlığını yapmayı sürdürerek Asmalı Konak dizisinde çalıştı. Hatta dizide ufak bir rol almışlığı da vardır. Uluç Bayraktar’ın ilk yönetmen olarak yer aldığı projesi 2007 yılında yapılan Menekşe ile Halil dizisi olmuştur. Daha sonrasında Kampüsistan isimli gençlik dizisini yönetmiştir. O sıralar yayınlanan Kavak Yelleri dizisinde de çalışmış ve ufak bir rol de almıştır.

Uluç Bayraktar en büyük başarısını 71 bölüm süren Ezel isimli dizi ile yapmıştır. 2009 yılında yayınlanan 2 sezon 71 bölüm süren Ezel dizisi türk televizyon tarihinin en başarılı dizilerinden biri olarak bilinir. Ezel dizisi sayesinde Uluç Bayraktar 1. İsmail Cem Televizyon Ödülleri‘nde “en iyi yönetmen” ödülü almıştır. Başarılı ve ödüllü yönetmen bu dizisinden sonra yaptığı her dizisiyle ses getiren büyük işlere imza atmıştır.

2012 yılında Karadayı isimli dizinin yönetmenliğini yapmıştır. Ay Yapım imzalı dizinin yönetmenliğini Cem Karcı ile beraber paylaşmıştır. 3 sezon süren başarılı bir diziye imza atan Uluç Bayraktar kariyerine Ay Yapım’la çalışarak devam etmiştir. 2012 yılında Son adlı televizyon dizisinde de yönetmen olarak çalışmıştır. Dizi 25 bölüm olarak planlanmıştır. 30 yıllık bir dönemi anlatan dizi de sondan başa doğru ilerleyen bir kurgu yapılmıştır.

Kısa bir süre ara verdikten sonra 2016 yılında Ay Yapım imzalı İçerde dizisiyle ekranlara geri dönmüştür. Show Tv’de yayınlanan dizi dönemin en çok konuşulan dizisi olmuştur. ABD yapımı Köstebek filminden diziye uyarlanan İçerde Çağatay Ulusoy ve Aras Bulut İynemli’nin başrolleri paylaştığından dolayı bir hayli popüler olmuştu. Bir sezon planan dizinin finali yine ülkenin en çok konuşulan dizisi olmuştur. v

2018 yılında yine Ay Yapım imzalı Çarpışma dizisinin yönetmeni Uluç Bayraktar olmuştur. Kıvanç Tatlıtuğ, Elçin Sangu, Onur Saylak‘ın başrolünü paylaştığı dizi bir sezon sürmüştür.

Ünlü yönetmen Uluç Bayraktar,en son 2020 yılında yayınlananan Babil  isimli dizinin yönetmenliğini yapmıştır.Dizinin oyuncu kadrosunda Halit Ergenç, Ozan Güven, Aslı Enver, Birce Akalay, Mesut Akusta ve Nur Fettahoğlu rol almıştır.

Uluç Bayraktar, bir süredir birlikte olduğu 21 yaşındaki yapımcı Alara Hamamcıoğlu ile dünya evine girdi.Alara Hamamcıoğlu, Uluç Bayraktar'ın son filmi 9.75'in yardımcı yapımcılığını üstlenmişti.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Birol Güven kimdir?

Birol Güven

Yönetmenler
Berkun Oya kimdir?

Berkun Oya

Oyuncular
Yeşim Ustaoğlu kimdir?

Yeşim Ustaoğlu

Yönetmenler
Nicholas Roeg kimdir?

Nicholas Roeg

Yönetmenler
Cem Tabak kimdir?

Cem Tabak

Yönetmenler
Thor Saevarsson kimdir?

Thor Saevarsson

Yönetmenler
Can Evrenol kimdir?

Can Evrenol

Yönetmenler
Banu Sıvacı kimdir?

Banu Sıvacı

Yönetmenler
Yahya Samancı kimdir?

Yahya Samancı

Yönetmenler
Zafer Çıka kimdir?

Zafer Çıka

Yönetmenler
Ersoy Güler kimdir?

Ersoy Güler

Yönetmenler
Fasih Saylan kimdir?

Fasih Saylan

Yönetmenler
Uluç Bayraktar
Uluç
Doğum Tarihi (50 yaşında)
Çanakkale, Gelibolu
Burç Koç
Memleket Çanakkale, Gelibolu
Meslek Yönetmen
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Alara Hamamcıoğlu ile)
Boy 1.77 cm
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. Ege Üniversitesi
Popülarite #11943 (12934 kişiden)