Ünal Gürel

1935 Adapazarı doğumlu Ünal Gürel, Sanat yaşamına tiyatro ile başladı ve çeşitli topluluklarda görev yaptı. 1950'li yıllarda Ankara Devlet Konservatuarı (Hacettepe Üniversitesi) Şan Bölümüne girdi.Ünal Gürel Ankara’da üniversite kazanınca ailesi de İstanbul’a taşındı. Üniversitenin 2. Sınıfında babasının ölüm haberini alan Ünal Gürel üniversiteyi yarıda bırakarak İstanbul’a geri döndü. 

Yetenekleri sayesinde 1960 ve 1961 sezonunda Şehir Tiyatrosu’nda oyuncu olarak görev almaya başladı.Tiyatronun dışında, 1964 yılında kamera karşısına geçerek, sinema filmlerinde de rol alan sanatçı, aynı zamanda seslendırme çalışmaları yapmıştır.

Ünal Gürel, 1974 yılında “Boşver Arkadaş” sinema filmi eserini kaleme alarak yazarlığını da ön plana çıkarttı. 1975 yılında “Minik Cadı” isimli sinema filmini yazarken 1983 yılında Kemal Sunal ve Nevra Serezli’nin başrolünü paylaştığı “Kılıbık” sinema filmlerini Yeşilçam ve Türk sinemasına kazandırdı.

Özellikle Kemal Sunal ile birlikte rol aldığı Sakar Şakir filmindeki Gardrop Fuat rolüyle nam saldı.

Gardrop Fuat, Karbonat Erol, Karamürselli Deli Hamdi, Fatsalı Osman, Barut Osman, Kerpeten Hüsnü gibi onlarca sevilen karaktere hayat verdi.

Komedi ağırlıklı filmlerde yardımcı oyuncu olarak rol almıştır.  Ünal Gürel Süper Baba ve Mahallenin Muhtarları adlı dizilerde rol aldı. 

Ünal Gürel, Kalp yetmezliği sonucu 67 yaşında vefat etti. Feriköy mezarlığına defnedildi.Ölümünün ardından usta sanatçının adını yaşatmak adına İzmir Konak’ta Han Tiyatrosu Ünal Gürel Sahnesi’ne adı verildi.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Aylar Meslayeva kimdir?

Aylar Meslayeva

Oyuncular
Özay Fecht kimdir?

Özay Fecht

Oyuncular
Vurgun Adalayı kimdir?

Vurgun Adalayı

Oyuncular
Zeynep Köse kimdir?

Zeynep Köse

Oyuncular
Ekinsu Karaata kimdir?

Ekinsu Karaata

Oyuncular
Pelin Şahin kimdir?

Pelin Şahin

Oyuncular
Nihal Işıksaçan kimdir?

Nihal Işıksaçan

Oyuncular
Sercan Er kimdir?

Sercan Er

Oyuncular
Sadettin Kanpalta kimdir?

Sadettin Kanpalta

Oyuncular
Orkan Varan kimdir?

Orkan Varan

Oyuncular
Ünal Gürel
Ünal
Doğum Tarihi
Adapazarı
Ölüm Tarihi (66 yaşında)
Burç Aslan
Memleket Sakarya
Meslek Oyuncu, Senarist, Tiyatro Oyuncusu
Cinsiyet Erkek
Boy 1.95 cm
Kilo 105 kg
Popülarite #1430 (12950 kişiden)