Veli Erdem Karakülah

1987 Ankara doğumlu Veli Erdem Karakülah,eğitimini Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Turizm ve Anadolu Üniversitesi İşletme fakültelerinde tamamlamıştır. Küçük yaşlardan itibaren müzikle içli dışlı olan Veli Erdem Karakülah, ailesinin de desteği ile genç yaşlarından itibaren bağlama, gitar ve keman çalmaya amatör olarak başlamıştır.

Son 6 yıldır profesyonel olarak müzik kariyerine devam eden Veli Erdem Karakülah, profesyonel olarak ilk imza attığı proje ise Sevenden Adam Olmaz adlı şarkısı için çektiği klip olmuştur. Takip eden dönemde 11 parçadan oluşan ve hem sözü hem de müziği kendisine ait ilk albümünü 2012 yılında Milad adıyla piyasa sunmuştur.

İlk albümünün piyasaya çıkmasının ardından albümde yer alan Dilek Ağacı, Sıkı Tut, Sözüm Yine Söz, Benle Var Mısın gibi parçaları kısa sürede geniş kitleler tarafından dinlenmiştir. Yurt içinde ve yurt dışında sayısız konser, festival ve özel programlarda çıkan Veli Erdem Karakülah, aktif olarak hala sahne performanslarına devam etmektedir.

2015 yılında Sende Anlarsın adlı şarkısına klip çekerek uzun bir aranın ardından yeniden piyasada üst sıralara tırmanan şarkıcı, 2016 yılında Ahtım Var Benim adlı albümünü çıkararak özellikle; Alda Git, Ahtım Var Benim ve Bana Yazık gibi parçaları ile uzun süre müzik listelerinde kalmayı başarmıştı.Kendine ait tam olarak 400 civarında kayıtlı eseri vardır.Yeni klibi Git Yoluna Sevdiğim parçası ile yine göz odağı olan Veli Erdem Karakülah, sevenlerine hediye edeceği yeni single için stüdyoda hazırlıklarını sürdürmektedir. 

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Sabrina Claudio kimdir?

Sabrina Claudio

Şarkıcılar
Evren Türeci kimdir?

Evren Türeci

Şarkıcılar
Hayko kimdir?

Hayko

Şarkıcılar
Pamela Spence kimdir?

Pamela Spence

Şarkıcılar
Tallia Storm kimdir?

Tallia Storm

Şarkıcılar
Seyhan Soylu kimdir?

Seyhan Soylu

Şarkıcılar
Cengiz İmren kimdir?

Cengiz İmren

Şarkıcılar
Ados kimdir?

Ados

Şarkıcılar
Röya Ayhan kimdir?

Röya Ayhan

Şarkıcılar
Sinan Zorbey kimdir?

Sinan Zorbey

Şarkıcılar
Kenan Yılmaz kimdir?

Kenan Yılmaz

Şarkıcılar
Sevgim Yılmaz kimdir?

Sevgim Yılmaz

Şarkıcılar
Veli Erdem Karakülah
Veli
Doğum Tarihi (36 yaşında)
Ankara
Burç Başak
Memleket Ankara, Elmadağ
Meslek Besteci, Müzisyen, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
Popülarite #8985 (12942 kişiden)