Vuslat Doğan Sabancı

1971 istanbul doğumlu Vuslat Doğan Sabancı,Doğan Holding’in sahibi Aydın Doğan’ın kızıdır.Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık Anonim Şirketi'nin eski yönetim kurulu başkanı. Uluslararası Basın Enstitüsü’nde sekiz yıl Yönetim Kurulu üyeliği de yapmış olan Doğan Sabancı, Enstitüsü'nün ömür boyu onursal üyesi unvanına sahiptir. Endeavor Yönetim Kurulu ve TÜSİAD üyesidir.

Vuslat Doğan Sabancı, eğitimini Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümünün ardından,New York'taki Columbia University'de Uluslararası Medya ve İletişim alanında yüksek lisansını tamamladı.

The New York Times gazetesinde bir süre çalıştıktan sonra The Wall Street Journal gazetesinde Asya İş Dünyası Haberleri Kanalı ve gazetenin Latin Amerika Edisyonu’nun kurulması aşamasında görev aldı.

Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet gazetesine 1996 yılında reklamdan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak katıldı, 1999 yılında gazetenin Pazarlama Operasyon Grup Başkanlığı’na geldi. Hürriyet'te 2004-2008 yılları arasında CEO ve 2008-2018 arasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak 22 sene bulundu.

Hürriyet'in Demirören Ailesi'ne satılması ile 2018'de Hürriyet'teki görevlerini bıraktı. Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'de Yönetim Kurulu Üyesi olan Vuslat Doğan Sabancı aynı zamanda Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak çalışıyor.

 Vuslat Doğan Sabancı,iş insanı Ali Sabancı ile evli ve Kaan Ali ve Şevket Emrecan adında iki çocuk annesidir.

Vuslat Doğan Sabancı,ve eşi iş adamı Ali Sabancı tatil için gittiği Yunanistan'da denizde kaza geçirdi. Zodyak botla kayalıklara çarpan çift ağır yaralandı ve Türkiye'ye getirildi.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Vuslat Doğan Sabancı
Vuslat
Doğum Tarihi (53 yaşında)
İstanbul
Burç Oğlak
Meslek İş Kadını
Cinsiyet Kadın
Ebeveynler Sema Doğan, Aydın Doğan
Kardeşler Arzuhan Doğan Yalçındağ
İlişki Durumu Evli (Ali Sabancı ile)
Eğitim Yüksek Lisans Mezunu
Popülarite #12132 (12934 kişiden)