Yavuz Karakaş

1937 Gaziantep doğumlu usta oyuncusu Yavuz Karakaş,1960 yılından itibaren Yeşilçam’da jön karakter rollerinde oynamaya başladı. Önemli filmleri arasında; Çanakkale Aslanları, Kocamın Nişanlısı (Sadri Alışık, Gönül Yazar ve Çolpan İlhan'la beraber), Bir Dağ Masalı (Türkan Şoray’ın ağabeyi rolünde), Başımı Belaya Sokma (Eşref Kolçak’la), İyi Aile Çocuğu, Şark Bülbülü, İnek Şaban (Kemal Sunal ile) gibi filmleri sayılabilir.

1970 senesinde Yeşilçam seks filmleri furyası başlayınca, sinemaya küserek filmlerine ara verdi ve Almanya’ya, Hamburg’a gitti. Sonra Türkiye'ye döndü. Eskiden okuyuculuk yaptığı için alt yapısı olduğundan, film yerine 2 plak doldurdu, 4 parça okudu.

Samanyolu TV’de Sır Kapısı, TGRT’de birçok dizide rol aldı.2002 yılında Sibel Can’ın başrolde oynadığı Berivan adlı dizide Merdan Ağa rolünü canlandıran Yavuz Karakaş, son olarak 2012 yılında Karadavut filminde rol aldı.

Şu anda hem film çalışmalarına devam etmekte ve oğlu Tolga ile beraber Derya Dijital isimli fotoğraf stüdyosunu işletiyorlar.Yavuz Karakaş evli ve Fuat, Ebru ve Tolga adında üç çocuk babasıdır.Ayrıca İki erkek, iki kız, 4 torunu var.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Carolina Ardohain kimdir?

Carolina Ardohain

Oyuncular
Osman Büyükercan kimdir?

Osman Büyükercan

Oyuncular
Tuğçe Yolcu kimdir?

Tuğçe Yolcu

Oyuncular
Dakota Fanning kimdir?

Dakota Fanning

Oyuncular
Birsen Sömek kimdir?

Birsen Sömek

Oyuncular
Murat Tüzün kimdir?

Murat Tüzün

Oyuncular
Sevinç Gürşen kimdir?

Sevinç Gürşen

Oyuncular
İsrafil Köse kimdir?

İsrafil Köse

Oyuncular
Ayçe Abana kimdir?

Ayçe Abana

Oyuncular
Yavuz Karakaş
Yavuz
Doğum Tarihi (87 yaşında)
Gaziantep
Burç Koç
Meslek Oyuncu
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli
Popülarite #11525 (12942 kişiden)