Yeşim Köksal

 1987 Ankara doğumlu Yeşim Köksal,Türk Halk Müziği ses sanatçısıdır. İlk ve Ortaokulu doğup büyüdüğü şehir Ankara’da tamamlayan Yeşim Köksal,Ankara Keçiören ve Etimesgut Belediyesi’nde Salih Turhan şefliğinde koroda görev almıştır.

2016 yılında O Ses Türkiye yarışmasına katılmış ve yarışma’da Murat Boz’un takımında yer almıştır. İstanbul Teknik Üniversiteis Devlet Konservatuvarından mezun olmuştur.Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesinde Ses Eğitimi üzerine Yüksek Lisans Eğitimi almaktadır.Şan ve Ses Terapisti uzmanı olarak eğitim vermektedir. 5 yıldır özel okullarda müzik öğretmeni olarak çalışmıştır.

 Kendisi birçok TV programında yer almıştır. Bunlardan bazıları; TRT Müzik “Aşk İle, Gece Mavisi ve Her Yerde Müzik, Can-ı Gönül”, TRT 1’de “Bir Yaz Sabahı, Gönül Penceresi, Kral TV’de “Dost Bağı ve Urfa Sıra Geceleri” Kanal B'de "Yurdun Sesi, Bizim Türküler" Kanal 7'de "İzzet Yıldızhan Show, İkbal'le Hayatı Paylaştıkça" adlı programlarda konuk sanatçı olarak görev aldı.

Yeşim Köksal’ın bir de Türk Halk Müziği albümü bulunuyor. Azerbaycan’da geçmiş dönemde en iyi Mogam ödülünü kazanmıştır.

Yeşim Köksal 2020 yılında usta sanatçı Cem Karaca‘nın seslendirdiği Islak Islak isimli eserin teklisini müzik severler ile buluşturmuştur. Kısa süre içinde 1 milyon görüntülenme barajını aşmış ve büyük bir başarının altına imzasını atmıştır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Kerem Kekeç kimdir?

Kerem Kekeç

Şarkıcılar
Asena kimdir?

Asena

Şarkıcılar
Özgür Tüzer kimdir?

Özgür Tüzer

Şarkıcılar
Sansar Salvo kimdir?

Sansar Salvo

Şarkıcılar
Kadir Carlos kimdir?

Kadir Carlos

Şarkıcılar
Anca Pop kimdir?

Anca Pop

Şarkıcılar
Derya Yıldırım kimdir?

Derya Yıldırım

Şarkıcılar
BaTu kardeşler kimdir?

BaTu kardeşler

Şarkıcılar
Sümer Ezgü kimdir?

Sümer Ezgü

Şarkıcılar
Selin Sümbültepe kimdir?

Selin Sümbültepe

Şarkıcılar
Gökhan Özen kimdir?

Gökhan Özen

Şarkıcılar
Melek Mosso kimdir?

Melek Mosso

Şarkıcılar
Yeşim Köksal
Yeşim
Doğum Tarihi (37 yaşında)
Ankara
Burç Oğlak
Memleket Kırşehir, Mucur
Meslek Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
İkamet İstanbul
Eğitim Yüksek Lisans Mezunu
Popülarite #9248 (12934 kişiden)