Yonca İnal Eğilmezbaş

Yonca İnal Eğilmezbaş, kendisi gibi tiyatro oyuncusu olan Gökhan Eğilmezbaş ile evli ve bir çocuk annesidir. 1970 İstanbul doğumlu Yonca İnal Eğilmezbaş, 1991 yılında MSM Tiyatro Oyunculuk Bölümü'ne girdi ve 1995 yılında mezun oldu. Mezuniyetinin ardından Aura Psikoterapi Sanatla Tedavi ve Eğitim Merkezinde sanat terapisi eğitimi almıştır. Tiyatroda hem oyunculuk, hem yönetmenlik, hemde yazarlık yapmaktadır. 

1995-96 sezonunda Tiyatro Pati'yle "Küskün Kahvenin Türküsü" adlı oyunda oynadı. 1996'da Aura Psikoterapi Sanatla Tedavi ve Eğitim Merkezinde Sanat terapisi üzerine eğitim almaya ve ardından bu kurumda çalışmaya başladı. Halen bu çalışmalara tiyatronun yanısıra devam etmektedir. 1997-98 sezonunda İBŞT'ye girdi. 6 ay TAL'da çalıştıktan sonra "Hürrem Sultan"oyunuyla sahneye çıktı.
Çalıştığı diğer oyunlar: Evliya Çelebi, Romeo ve Juliet, Hepsi Oğlumdu, Kapıyı Aç, Hasır Şapka, Suç ve Ceza, Düşlere Sobe.

2001-2002 Sezonunda Çocuk Birimi tarafından görevlendirilerek "Farklı Olan ve Farklı Gelişenlerle Tiyatro"adı altında, engelliler için bir proje geliştirmiştir. Bu Projenin ilk ürünü olan "Kasias Ormanı" adlı çocuk oyunu 2001-2002 sezonunda Fatih ve Kadıköy Sahnelerinde özellikle engelliler için ücretsiz oynanmıştır. Hala İBB Şehir Tiyatrolarında görev alan oyuncu, yazdığı ve yönettiği “Biri Hiçbiri ya da Hepsi” oyunuyla “Özel Destek Ödülü”nün sahibi olmuştur.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Merve Şen kimdir?

Merve Şen

Oyuncular
İlda Özgürel kimdir?

İlda Özgürel

Oyuncular
Devrim Evin kimdir?

Devrim Evin

Oyuncular
Özge Özacar kimdir?

Özge Özacar

Oyuncular
Uğur Kıvılcım kimdir?

Uğur Kıvılcım

Oyuncular
Emre Tekin kimdir?

Emre Tekin

Oyuncular
Tuğçe Özbudak kimdir?

Tuğçe Özbudak

Oyuncular
Ulviye Karaca kimdir?

Ulviye Karaca

Oyuncular
Ayşegül Ünsal kimdir?

Ayşegül Ünsal

Oyuncular
Yurdaer Okur kimdir?

Yurdaer Okur

Oyuncular
Kerim İlhan kimdir?

Kerim İlhan

Oyuncular
Özge Dörter kimdir?

Özge Dörter

Oyuncular
Yonca İnal Eğilmezbaş
Yonca
Doğum Tarihi (54 yaşında)
İstanbul
Burç Oğlak
Meslek Oyuncu, Tiyatro Oyuncusu
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Evli (Gökhan Eğilmezbaş ile)
Popülarite #12020 (12930 kişiden)