Yunus Emre Akkor

1975 Kilis doğumlu Yunus Emre Akkor, Yirmi yıllık mutfak deneyimi ve yemek araştırmaları ile Osmanlı ve Ortadoğu mutfakları üzerine uzmanlaştı. Ulusal gazete ve dergilerde röportajları, yemek tarifleri ve araştırma yazıları yayınlanmış olup halen yazın faaliyetine devam etmektedir.

Ayrıca Ulusal televizyonlarda çeşitli yemek programları olan Akkor, aşçılık ve gastronomi bölümü olan üniversiteler ve meslek liselerinde gönüllü olarak Osmanlı Mutfağı üzerine sunumlarda bulunmaktadır.

Halen gıda yatırımı olan fonlara ve bazı büyükşehir belediyelerine danışmanlık veren Akkor çeşitli seminerlere konuşmacı olarak katılmaktadır. 

Sosyal içerikli çalışmalarından dolayı Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü’nce taltif edilen Akkor’un yemek yarışmalarında dereceleri mevcutur.

"Osmanlı Deniz Mutfağı isimli kitabı ile yemek kitaplarının nobeli olarak bilinen, Gourmand World CookBook  yarışmasında 2012 yılı "Best Fish and Seafood Book" (En iyi balık ve deniz ürünleri kitabı) ödülünü kazanmıştır.

2014 yılı Temmuz ayında Ev Yapımı Dondurmalar ve Gelenekten Evrensele Osmanlı Mutfağı İsimli İki adet yeni kitabı Alfa Yayınevi tarafından basılmıştır.

THY'nin dergisi Skylife yazarı olmakla birlikte özel bir üniversitenin Gastronomi bölümünde hoca olarak da görev yapmaktadır.

Yunus Emre Akkor, Ramazan ayı boyunca hafta içi her gün ATV de ekranlarında 13.45'te yayınlanacak İftara Ne Pişirsem' adlı programda izleyicilere birbirinden güzel iftar menüleri hazırlanacak.

öÖğretmen bir anne ile tüccar bir babanın çocuğu olan Yunus Emre Akkor'un kendisi gibi şef olan Ömür Akkor adında tek yumurta ikizi kardeşi vardır.Bir ablası vardır, oda Yüksek Mimar olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Feyza Altun kimdir?

Feyza Altun

Yazarlar
Aydilge kimdir?

Aydilge

Yazarlar
Anthony Bourdain kimdir?

Anthony Bourdain

Yazarlar
Deniz Tezuysal kimdir?

Deniz Tezuysal

Yazarlar
Arda Erel kimdir?

Arda Erel

Yazarlar
Ömer Hayyam kimdir?

Ömer Hayyam

Yazarlar
Nesrin Obalı kimdir?

Nesrin Obalı

Yazarlar
Deniz Madanoğlu kimdir?

Deniz Madanoğlu

Yazarlar
Emre Gruda kimdir?

Emre Gruda

Yazarlar
Ömer Öztüyen kimdir?

Ömer Öztüyen

Sanatçılar
Yunus Emre Akkor
Yunus
Doğum Tarihi (49 yaşında)
Kilis
Meslek Araştırmacı, Aşçı, Gezgin, Sunucu, Şef, Yazar
Cinsiyet Erkek
Popülarite #9430 (12942 kişiden)