Zeki Güner

Zeki Güner, 1982 yılında İzmir’de doğdu. Tüm eğitimini İzmir'de tamamladı. Zeki Güner, 8 yaşında TRT sanatçısı Nihat İnce’den kanun dersleri aldı. Zeki Güner, 3 yıl gibi bir süre sonunda İstanbul’a yerleşti. Işın Karaca’nın Uyanış albümünde, albüme adını veren Uyanış parçası başta olmak üzere altı ortak ve bir adet kendine ait şarkı sözüyle yedi parçaya imza attı. Aynı yıl Niran Ünsal’ın Sesler ve İzler albümünün çıkış şarkısı olan “Ben Yine Kendimle” ve “Sevda Yolu” adlı iki besteye söz yazmıştır. Ayrıca, Erkan Güleryüz’ün Yegane albümünde de “Menekşeler Küskün” adlı eseri bulunmaktadır.

“Canım Ailem” dizisinde Yonca Lodi’nin seslendirdiği, söz ve müziği Zeki Güner’ e ait Emanet adlı single büyük bir başarıya ulaşmış ve dijital ortamda en çok indirilen şarkılardan biri olmuştur. Ferhat Göçer’in son albümü Biz Aşkımıza Bakalım’da “Üzüm” ve “Biz Bu Değiliz” adlı iki şarkısı yer almaktadır. “Üzüm” şu anda radyo listelerinde en çok yayınlanan şarkılar arasındadır.

Yonca Lodi 2010 da çıkan yeni albümü Milat’ta yine Zeki Güner imzalı “Tavan Arası”, “Tenden Tene” ve “Düştüysek Kalkarız” adlı iki parçasını seslendirmiştir. Zeliha Sunal 2010 da çıkan Aşk Bana Kalar Albümünde “Kıyamazdım” , “Gözlerinde Duruyor Aşk” , “Cemre” adlı Zeki Güner parçalarına yer vermiştir. Yeşim Salkım’ın 2010 yılında Çıkan İstanbul’da Aşk Albümünde bulunan tüm parçalar Zeki Güner imzası taşımaktadır.

 Zeki Güner, 2012 yılında söz ve müziği kendine ait olan ”Alışkın Değiliz” adlı eseri Ziynet Sali ”Sonsuz Ol” albümünde çıkış şarkısı olup dinleyiciyle buluşmuş radyolar ve playlistlerde hızla yükselip haftalarca liste başı olmuştur. Aynı albümde sözleri kendisine müziği Attila Özdemiroğlu’na ait ”Yine Geceler” yer almıştır. Son olarak Reyhan Karaca ”Yaz” adlı maxi single da söz ve müziği kendisine ait ”Yüz Yıldır Yalnızım” adlı eserini yorumlamıştır. 

Son yılların en üretken söz yazarı ve bestecilerinden Zeki Güner'in, Pasaj & Garaj Müzik etiketiyle yayınlanan "Çaresi Aşk" isimli tekli çalışması..


 

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Ebru Yaşar kimdir?

Ebru Yaşar

Şarkıcılar
Mercan kimdir?

Mercan

Şarkıcılar
Jason Derulo kimdir?

Jason Derulo

Şarkıcılar
Üzeyir Mehdizade kimdir?

Üzeyir Mehdizade

Şarkıcılar
Serra Arıtürk kimdir?

Serra Arıtürk

Şarkıcılar
Sezen Aksu kimdir?

Sezen Aksu

Şarkıcılar
Yusuf İslam kimdir?

Yusuf İslam

Şarkıcılar
Eminem kimdir?

Eminem

Şarkıcılar
Gökhan Güneş kimdir?

Gökhan Güneş

Şarkıcılar
Summer Cem kimdir?

Summer Cem

Şarkıcılar
Erhan Güleryüz kimdir?

Erhan Güleryüz

Şarkıcılar
Devran Çağlar kimdir?

Devran Çağlar

Şarkıcılar
Zeki Güner
Zeki
Doğum Tarihi (42 yaşında)
İzmir
Meslek Besteci, Söz Yazarı, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Bekar
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #9645 (12932 kişiden)