Zeynep Alasya

 1976 doğumlu Zeynep Alasya, ünlü oyuncular, Zeki Alasya ve Oya Alasya‘nın kızıdır. Anne ve babası 1987 yılında ayrılmışlar.Zeynep Alasya, Henüz 5-11 yaşları arası  piyano ve solfej eğitimi almıştır. İstanbul Beyoğlu Lisesi ve Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Cam Bölümünden  mezun olmuştur. Profesyonel müzik kariyerine Melih Kibar ile birlikte atılan Zeynep Alasya, ayrıca Tülay Uyar’dan şan dersleri almış, şarkı sözü yazmaya başlamıştır.

Farklı vokal, sahne ve jingle çalışmalarının ardından ilk olarak Melih Kibar’ın Saat Sabahın Dokuzu albümünde Bir Bakışın Yetti isimli şarkıyı seslendirmiştir. Cumhuriyetimizin 80. Yılı nedeni ile Melih Kibar’ın bestelemiş olduğu 80. Yıl Marşının sözlerini yazmıştır.

Bir dönem Sezen Aksu‘nun vokalistliğinide yapan Zeynep Alasya, 2010 yılının Aralık ayında Rec Müzik Prodüktörlüğünde Suskun isimli ilk solo albümü’nü müzik severler ile paylaşmıştır. Zeynep Alasya baba tarafından aslen Kıbrıs’lıdır. Osmanlı Kıyam ve Diriliş Ertuğrul gibi dizilerin müziklerini hazırlamıştır.

İlk evliliğini 22 yaşında yapmış boşanmış ardından, 2004 yılında, günümüze kadar yüzlerce reklam ve dizi müziğine imzasını atan Alpay Göltekin ile evlenmiştir. Bu evliliğinden Ali isminde bir oğlu vardır.

REC Müzik Prodüksiyon stüdyolarında hazırladığı ve 8 şarkının sözleri ile bir besteye imzasını attığı "Suskun" isimli albümünü Seyhan Müzik etiketiyle çıkardı. Halen sahne çalışmalarına ve jingle, dizi müziği seslendirmelerine devam etmekte ve yeni klip ve şarkılar üzerinde çalışmaktadır.

 Zeynep Alasya geçirdiği bir rahatsızlık sonucu eşi Alpay Göltekin'ni kaybetti.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Maho G kimdir?

Maho G

Şarkıcılar
Ferman Toprak kimdir?

Ferman Toprak

Şarkıcılar
Tankurt Manas kimdir?

Tankurt Manas

Şarkıcılar
Ufuk Beydemir kimdir?

Ufuk Beydemir

Şarkıcılar
Kardelen kimdir?

Kardelen

Şarkıcılar
Can Kızıltuğ kimdir?

Can Kızıltuğ

Şarkıcılar
Metin Kaya kimdir?

Metin Kaya

Şarkıcılar
Deniz Özçelik kimdir?

Deniz Özçelik

Şarkıcılar
Bilal Sonses kimdir?

Bilal Sonses

Şarkıcılar
Cem Arslan kimdir?

Cem Arslan

Şarkıcılar
Ayça kimdir?

Ayça

Şarkıcılar
Devran İskender kimdir?

Devran İskender

Şarkıcılar
Zeynep Alasya
Zeynep
Doğum Tarihi (48 yaşında)
Meslek Söz Yazarı, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
Ebeveynler Oya Alasya, Zeki Alasya
İlişki Durumu Evli (Alpay Göltekin ile)
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. Marmara Üniversitesi
Popülarite #2537 (12934 kişiden)