Zilan Tigris

Müzisyen Zilan Tigris ve eşi Çağdaş Çankaya 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli depremde Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinin Ofis Semti'nde yıkılan 9 katlı Sözel Apartmanı'nın enkazında hayatını kaybetti.Günlerdir enkaz altında olan Zilan Tigris ve eşi Çağdaş Çankaya'nın bulunduğu apartmandan son ana kadar sesler geliyordu ve umutlar kesilmemişti. Soğuk hava nedeniyle daha fazla dayanamayan çiftin cansız bedenlerine ulaşıldığı belirtildi.

Ermeni asıllı Zilan Tigris,ilk,orta ve lise öğrenimimi Diyarbakır’da tamamladı. Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuar Türk Müziği Ses Eğitim bölümünü okuyan Tigris,1990’da Diyarbakır Belediyesi bünyesinde kurulan ilk halk müziği korosunu kazandı. Bir dönem müzik öğretmenliği yaptı. Yaklaşık 30 yıl şarkı söylemeyen Tigris, 1992’de ilk albümü olan İro’yu, 1998’de Adle, 2018’de Geliver adlı üç albüm yaptı. Tigris, Ermenice ve Kürtçe başta olmak üzere yaklaşık 10 farklı dil ve lehçelerde kardeşlik şarkıları seslendiriyordu.

Tigris,Diyarbakır’da ilk çocuk korosunu, ev hanımlarından oluşan ilk kadın korosunu ve gençlik korolarını oluşturup yıllarca şefliğini yaptı. Tigris, 2002’de Türkiye Şarkıları projesi de Sezen Aksu’yla yurt içi ve yurt dışı konserlerinde ve 2004’de Ferhat Göçer'le Anadolu Aryaları adlı projede yer aldı. 

 

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Zilan Tigris
Zilan
Meslek Müzisyen, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Evli (Çağdaş Çankaya ile)
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #6199 (12934 kişiden)