Atakan Kayalar

2010 İstanbul doğumlu Atakan Kayalar, İstanbul Avcılar Mustafa Kemal Ortaokulu 5. sınıfta eğitim görmektedir.  Babası fabrikada bir işçi olarak çalışmış, annesi ise ev hanımıdır.Atakan Kayalar, Türkiye’de bir kitapçıda çekilmiş olan videosu ile tanınmıştır.

5 yaşından beri kitap okuyan Atakan Kayalar, en son ne zaman televizyon izlediğini hatırlamadığını, günde 250 sayfa kadar kitap okuduğunu, ileride kitap yazabileceğin belirtmiştir. 5 ayda 250 kitap okuduğu açıklanmıştır.

Okuduğu kitaplardan bazıları, Nutuk, Homeros’un İlyada’sı, Nietzsche’nin Böyle Buyurdu Zerdüşt kitabı, Aristoteles’in Devlet isimli kitabını, Jean-Jacques Rousseau: Toplum Sözleşmesi, Richard Dawkins’in de Yeryüzündeki En Büyük Gösteri ve Tanrı Yanılgısı.

Platon ve Aristo gibi filozoflardan feyz aldığını, müzik dinlemeyi sevmekte, amatör olarak ta piyano çalmaktadır. İlerleyen yıllarda hedefleri arasında psikiyatr olmak vardır.

10 yaşındaki Atakan Kayalar kendisini şu sözlerle anlatıyor, "Adım Atakan. Bu kadar. Fazla anlatabilecek hayat hikayem yok. Metafor uzmanıyım desem olmaz, beyin cerrahıyım desem olmaz, cumhurbaşkanıyım desem olmaz. Felsefeyle ilgilisin galiba dedim. Eğitim ve bireysel haklar üzerine konuşuyorduk. O an da Fethi Çağıl bir şey söyledi. Tam olarak hatırlamıyorum. Okuduğum kitaplara bakacak olursak. Kayı serisinin tamamını okudum. Nutuk okudum. Homeros İlyada okudum. Böyle buyurdu Zerdüşt okudum" şeklinde konuştu.

Buket Güler’in sunduğu CNN Türk’te A’dan Z’ye, TV8 ekranlarında yayınlanan ve Cengiz Semercioğlu, Cansu Canan Özgen ve Eylem İpek Şafak‘ın yer aldığı Gel Konuşalım gibi bir çok programa davet edilmiştir.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Osman Nejat Özer kimdir?

Osman Nejat Özer

Diğer Kişiler
Murat Evler kimdir?

Murat Evler

Diğer Kişiler
Tuba Babuna kimdir?

Tuba Babuna

Diğer Kişiler
Şenay Forbes kimdir?

Şenay Forbes

Diğer Kişiler
Burak Peker kimdir?

Burak Peker

Diğer Kişiler
Cahit Tan Yeşilada kimdir?

Cahit Tan Yeşilada

Diğer Kişiler
Fatma Kılıç kimdir?

Fatma Kılıç

Diğer Kişiler
Lidya Özdemiroğlu kimdir?

Lidya Özdemiroğlu

Diğer Kişiler
Emma Coronel Aispuro kimdir?

Emma Coronel Aispuro

Diğer Kişiler
Ali Kemal Sarı kimdir?

Ali Kemal Sarı

Diğer Kişiler
Selin Boronkay kimdir?

Selin Boronkay

Diğer Kişiler
Seda Başbuğ kimdir?

Seda Başbuğ

Diğer Kişiler
Atakan Kayalar
Atakan
Doğum Tarihi (14 yaşında)
İstanbul
Cinsiyet Erkek
Ebeveynler Hülya Kayalar, Altan Kayalar
İlişki Durumu Bekar
Eğitim İlköğretim Mezunu
Popülarite #4754 (12942 kişiden)