Burak Dalgın

1978 Bursa doğumlu Burak Dalgın,Koç Topluluğu’nun erken aşama teknoloji girişim yatırımlarında kariyerine başladı. Daha sonra McKinsey danışmanlık firmasının New York ve Boston ofislerinde yöneticilik yaptı.

2008’de Türkiye’ye döndü. Orta ve doğu Avrupa’yı kapsayan iki girişim sermayesi fonu yönetmektedir. Türkiye’nin muhtelif yerlerindeki yatırımlarıyla yeni fabrikalar açılmasına ve binlerle ifade edilen istihdam oluşturulmasına öncülük etti. Yatırımlarından biri Harvard Üniversitesi’nde vaka çalışması olarak okutulmaktadır.

Türkiye ve Avrupa ülkelerinde çeşitli şirketlerde ve sivil toplum kuruluşlarında (EDAM düşünce kuruluşu, Keiretsu melek yatırım ağı) yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. TEV yurtdışı bursiyeri ve Eisenhower Fellow’dur.

Burak Dalgın Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği (lisans) ve Harvard Business School MBA (işletme yüksek lisans) mezunudur.

9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan öncülüğünde kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi‘nin kurucuları arasında yer aldı. Partinin Başkanlık Kurulunda Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikaları Başkanı olarak görev aldı.

Burak Dalgın 2023 yılında Millet İttifakı’nı oluşturan CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’nin ekonomi kurmayları arasında yer aldı.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Burak Dalgın
Burak
Doğum Tarihi (46 yaşında)
Bursa
Meslek Siyasetçi
Cinsiyet Erkek
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. Boğaziçi Üniversitesi
Popülarite #12777 (12936 kişiden)