Çiğdem Elmas

Çiğdem Elmas, 1979 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Aslen Sivas'ın Zaralıdır. 1997 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü'nü kazanarak profesyonel müzik yaşantısına başladı. Aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı ve Milliyet gazetesinin düzenlemiş oldukları ses yarışmalarında iki kez 'Türkiye Birincisi' oldu. 1998'de TRT İstanbul Radyosu Amatör Ses Yarışmasında 'Bölge İkincisi' seçildi.'Arguvan Ağzı Türküleri' yarışmasında birinci oldu.

2002 yılında İTÜSEM'de konservatuara hazırlık kurslarında iki yıl süreyle repertuar hocalığı, 2004 yılında da Dede Efendi Musiki Cemiyeti'nde "Bağlama ve Halk Müziği Repertuarı" hocalığı yaptı. Grup Sarmaşık'ta 'Solist' olarak çeşitli belediye konserlerinde ve festivallerde sahne aldı.

2005'de Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi, Folklor ve Müzikoloji Bölümü'nde yüksek lisansa başladı, 2007 yılı Eylül ayında da mezun oldu. Kınalı Kuzular adlı dizi film müziği albümünde Eledim Eledim isimli türküsü ile yer almış, Mehmet Özcan Besteleri olan "Can Türküleri 1" adlı albümde de "Derdi Güzel" isimli türküyü seslendirmiştir.

Cem TV'de bir dönem Taner Özdemir'le birlikte Dem Vakti programını sundu. Radyo Barış ve Cem Radyo'da geçmiş dönemlerde programcılığı bilinmektedir. Ayrıca Kültür Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Halk Müziği korosunda Sözleşmeli Ses Sanatçısı olarak görev yapmaktadır..

29 Eylül 2019 tarihinde İstanbul 10. Geleneksel Sivas gunlerinin 4. günü olan son gununde Hafik ilce tanitim programinda sahne aldi. SRT den canlı olarak yayınlandı.

Çiğdem Elmas evli ve iki çocuğu vardır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Esra Lora kimdir?

Esra Lora

Şarkıcılar
Kibariye kimdir?

Kibariye

Şarkıcılar
Lider Şahin kimdir?

Lider Şahin

Şarkıcılar
Nur Cennet kimdir?

Nur Cennet

Şarkıcılar
Merve Demirci kimdir?

Merve Demirci

Şarkıcılar
Eylem Aktaş kimdir?

Eylem Aktaş

Şarkıcılar
Tuba Ekinci kimdir?

Tuba Ekinci

Şarkıcılar
Bad Bunny kimdir?

Bad Bunny

Şarkıcılar
Berna Karagözoğlu kimdir?

Berna Karagözoğlu

Şarkıcılar
Ebru Polat kimdir?

Ebru Polat

Şarkıcılar
Göksel kimdir?

Göksel

Şarkıcılar
İbrahim Tatlıses kimdir?

İbrahim Tatlıses

Şarkıcılar
Çiğdem Elmas
Çiğdem
Doğum Tarihi (45 yaşında)
İstanbul
Meslek Müzisyen, Sunucu, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
İlişki Durumu Evli
Eğitim Yüksek Lisans Mezunu
Üni. Sakarya Üniversitesi
Popülarite #6397 (12934 kişiden)