Ezgi Eyüboğlu

1987 yılında Trabzonda dünyaya gelen Ezgi Eyüboğlu'nun annesi Trabzon’da Türk Halk Müziği'nin sevilen sesi Esma Eyüboğlu’dur.Annesi Esma Eyüboğlu aynı zamanda menajerliğini yapmaktadır.Ünlü oyuncu Eser Eyüboğlu ise abisidir. Eser Eyüboğlu,en son Gönül Dağı dizisinde Selami rolüyle ekranlara gelmektedir. 

Ezgi Eyüboğlu,İlkokul ve ortaokul eğitimini Trabzon Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda tamamladı. İlkokul yıllarında TRT Çocuk Korosu'nda yer aldı. Liseyi, Trabzon Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde okudu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Opera-Şan Bölümü'nde 2 yıl opera eğitimi aldı.

2010-2012 yılları arasında Sunay Akın’la Hayat Deyince adlı televizyon programında müzik direktörlüğü yaptı.

2014 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı,Müzikoloji Bölümü'nden mezun oldu.

2014-2015 yılları arasında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde pedagojik formasyon aldı.

2014 yılında yayınlanan Karadeniz’e Kalan 2 albümünde de iki şarkı yorumlayan yetenekli ve genç sanatçı, adından ilk kez bu albümde söz ettirdi. Müzik direktörlüğünün yanı sıra eğitim kurumlarında müzik öğretmenliği ve profesyonel sahne çalışmalarında da bulunan Eyüboğlu, bu albümde birbirinden keyifli ve yepyeni Karadeniz şarkıları seslendirdi. 
Albümündeki tüm şarkı düzenlemeleri Erman Seven, şarkı sözleri ise Fatih Söylemez ve Can Yılmaz imzasını taşıyor. 

2017 yılında İlk albüm çalışması olan Naçizane’yi Sony Music Türkiye etiketiyle tüm müzikseverlerle buluşturdu. Naçizane albümünün ilk video klip çalışması da Yar Kalsaydun şarkısına çekildi.

2021 yılında ise ikinci albümü Denizin Ezgisi, Kalan Müzik etiketiyle müzikseverlerle buluştu.

2024 yılında Gönül Dağı dizisinde Taner ve Selma'nın düğününde abisi Eser Eyüboğlu ile birlikte türkü söylemiştir.

Şarkıları; Falgoz Deresi, Yar Kalsaydun, Kar Olsam,Vay Bana, Ha Bu Ander Sevdaluk, Sevdaluk Zor Zanaat, Gaybana Sevdaluk,  Gürgen Dalı, Veda Tokalaşması, Ne Dedun, Yaş Kaldi Yanağumda, Temel Aldi Takayi, Unutamadum, Çıkma Kiraz Dalina, Alayim Sevduğumi, Anan Var Midur, Kalkti Yaylalarun Karlari, Hidro Midro, O Yandan Bu Yandan

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Ezgi Eyüboğlu
Ezgi
Doğum Tarihi (37 yaşında)
Trabzon
Memleket Trabzon, Maçka
Meslek Halk müziği sanatçısı, Müzisyen
Cinsiyet Kadın
Ebeveynler Esma Eyüboğlu
Kardeşler Eser Eyüboğlu
Popülarite #12906 (12934 kişiden)