Ferdi Özbeğen

1941 İzmir doğumlu Ferdi Özbeğen,Netflix platformunda yeni yayınlanan yerli dizi Bir Başkadır ile yeniden gündeme gelen Ferdi Özbeğen1960 senesinde Özel İzmir Koleji’ni bitirdi ve İstanbul’da İktisat Fakültesi’ni kazandı. Ancak babasının vefatı nedeniyle eğitimini yarıda bıraktı ve müziğe yöneldi.

1965 senesinde Hürriyet Gazetesi Altın Mikrofon yarışmasına katıldı. 1974 senesine dek orkestrasıyla çeşitli eğlence merkezlerinde konserler verdi. 1977 senesinde Özbeğen 45 Dakika adlı ilk uzunçalarını çıkardı. Kısa sürede büyük bir satış yakalayan şarkıcı, 1980 yılına kadar 3 albümü hayranlarına sundu. Bu albümlerle çeşitli ödüller kazandı ve geniş bir hayran kitlesine kavuştu. Aynı zamanda böylece tavernalar dönemi de açılmış oldu. Devam eden yıllarda Yaşadıkça, Bir Sır Gibi ve Seviyorum Delicesine albümlerini çıkardı. 1982 yılında plaklarının çok satması nedeniyle vergi rekortmeni oldu. Özbeğen’in 1986 senesinin sonlarına doğru çıkarmış olduğu Sevdiğiniz Şarkılar albümü de Türkiye’de çıkan ilk krom kaset olarak geçti.

80’lerin sonu ile 90’ların başına kadar çıkarttığı albümlerde alaturka ve taverna tarzı şarkılara yer verdi. Yeni müzik türlerinin gündeme gelmesiyle 90’larla beraber inzivaya çekilmeye başladı. Ancak 1998 yılında çıkardığı Kandil albümü yeni kuşaklar tarafından da tanınmasını sağladı. Devamında 2001 yılında Ayrılmayalım isimli albümünü çıkardı. Özbeğen’in 26 sene önce okuduğu şarkılarının re-mastered çalışmasıyla 2006 yılında sunulduğu Can Suyum albümü de büyük ses getirdi.

Müzik hayatına 28 albüm sığdıran Özbeğen,1980 yılında Hulusi Kentmen, Gülşen Bubikoğlu ve Tanju Gürsu ile Tanrıya Feryat adlı filmde rol aldı. Bunun yanı sıra Banu Alkan ile Piyanist adlı yapımda yer aldı. 1980’li senelerin en popüler dizilerinden olan Perihan Abla’da ise konuk oyuncu oldu.

En popüler albümleri; Bir Başkadır Ferdi Özbeğen, Bir Sır Gibi, Yaşadıkça, Mutluluklar, Nice Yıllara, Yaktı Geçti, Kara Sevda ve İşte Geldim bulunuyor.

Ferdi Özbeğen,2001 yılında prostat kanserine yakalandı ve 2013 senesinde kansere yenik düşerek Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakımında hayatını kaybetti. 

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Bergen kimdir?

Bergen

Şarkıcılar
Ceren Cennet kimdir?

Ceren Cennet

Şarkıcılar
Cengiz İmren kimdir?

Cengiz İmren

Şarkıcılar
Serhat Durmuş kimdir?

Serhat Durmuş

Şarkıcılar
Meriç Demir kimdir?

Meriç Demir

Şarkıcılar
Sancak kimdir?

Sancak

Şarkıcılar
Deniz Tekin kimdir?

Deniz Tekin

Şarkıcılar
Mr. Jade kimdir?

Mr. Jade

Şarkıcılar
Karsu Dönmez kimdir?

Karsu Dönmez

Şarkıcılar
Adele kimdir?

Adele

Şarkıcılar
Eylem Aktaş kimdir?

Eylem Aktaş

Şarkıcılar
Su Soley kimdir?

Su Soley

Şarkıcılar
Ferdi Özbeğen
Ferdi
Doğum Tarihi
İzmir
Ölüm Tarihi (71 yaşında)
İstanbul
Burç Aslan
Meslek Müzisyen, Oyuncu, Piyanist, Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
Ebeveynler Afet Özbeğen, Hasan Özbeğen
Popülarite #9079 (12939 kişiden)