Janbi Ceylan

 İstanbul doğumlu Janbi Ceylan,Kafkasya kökenli Çerkes bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Ancak küçük yaşlarda Rusya'ya ve Kasfasya'ya ailesiyle birlikte yerleşip orada büyüdü.Türkiye’de neredeyse atların da yer aldığı sinema ve diziler olduğunda akla ilk gelen isimdir.Tüm yapımcı ve yönetmenlerin durak noktası Janbi Ceylan’dır.

Janbi Ceylan bir at eğitmeni ve aynı zamanda bir akrobattır.Türkiye'nin atçılık alanında sayılı isimlerinden birisi olarak tanınan Janbi Ceylan, televizyon ekranlarında gördüğümüz atlı ve binicili birçok film ve dizide rol aldı. 

 Ancak Türkiye onu 2019 yılında Diriliş Ertuğrul'da Bamsı'ya işkence eden Teo olarak hatırlıyor. Sonunda Bamsı tarafından öldürülerek diziden ayrılmıştı. 

Liseyi ve konservatuvarı orada okudu. Küçük yaşlarda Kafkas halk danslarıyla ilgili olduğundan Rusya'da da konservatuvarda halk dansları eğitimi aldı.1994 senesinde Rusya’da devlet halk dansları bünyesine katılarak profesyonel bir mesleğe dönüştürdü. 2001 senesinde ise Moskova’da bir sirkte gördüğü atlı akrobasi hayatının dönüm noktası oldu.

2002 yılından itibaren sirklerde çalışmaya başladı.İlk olarak Rusya Devlet Sirki ardından Moskova Nikulin Sirki’nde atlı akrobat olarak çalıştı.2005 senesinde tekrar Türkiye’ye dönüş yaptı. 2008 yılına kadar Night Of The Sultans Dans Topluluğu’nda dansçı olarak yer aldı.

Asıl oyunculuk sektörünün kamera arkasında büyük başarıların altına imzasını atan Janbi Ceylan, Cem Yılmaz‘ın Yahşi Batı adlı sinema filminde oyunculara biniş eğitimi verip,at kareografileri hazırladı. Fatih Sultan Mehmet filminde de yine aynı çalışmaların altına imzasını attı. Karaoğlan adlı sinema filminin başrol oyuncuları Volkan Keskin ve Hakan Karahan‘da iki ay boyunca Janbi Ceylan’dan binicilik eğitimi aldı.

Rol Aldığı Projeler;

 Janbi Ceylan günümüzde Uyanış Selçuklu dizisinde Aydoğdu karakterini canlandırdı.

2020 - Uyanış Büyük Selçuklu (Aydoğdu) (TV Dizisi)

2018 - Mehmed: Bir Cihan Fatihi (TV Dizisi)

2017.- Diriliş: Ertuğrul (Zindandaki Adam) (TV Dizisi)

2016 - Ali ve Nino (Sinema Filmi)

2012 - Karaoğlan (Gelme) (Sinema Filmi)

2011 - Bir Ömür Yetmez (TV Dizisi)

 

biyografi
Foto Galeri
DİĞER OYUNCULAR (Diriliş: Ertuğrul ve Uyanış: Büyük Selçuklu )
ÖNERİLEN KİŞİLER
Serap Sağlar kimdir?

Serap Sağlar

Oyuncular
Miley Cyrus kimdir?

Miley Cyrus

Oyuncular
Yusuf Baymaz kimdir?

Yusuf Baymaz

Oyuncular
Zeki Eker kimdir?

Zeki Eker

Oyuncular
Janbi Ceylan
Janbi
Doğum Tarihi (48 yaşında)
İstanbul
Burç Oğlak
Meslek Dansçı, Oyuncu
Cinsiyet Erkek
Göz rengi Kahverengi
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #3845 (12934 kişiden)