Marta Milans

1982 İspanya Madrid'de doğup büyüyen Marta Milans, uluslararası beğeni toplayan ve Emmy ödüllü yapımcı Álex Pina'nın (Netflix'te hit hit Money Heist'in yaratıcısı) İspanyol TV Dizisi "The Pier" de rol aldı. Ayrıca merakla beklenen Warner Bros -DC filmi Shazam'da da yer aldı. 6 Güç Nisan 2019'da yayınlandı. Billy- Shazam ve arkadaşlarının koruyucu annesi Rosa Vasquez'i canlandırdı.

Milans, New York'ta yaşama ve tiyatro eğitimi görme hayalini gerçekleştirdi, NYU'dan Oyunculuk ve Sanat Tarihi dalında çift anadal ile mezun oldu. New York'ta Broadway'de çalışmaya başladı ve sonunda "Law & Order: SVU" gibi TV şovlarında rol aldı.

Filmde Milans, gerilim filmi "Asher" de ve Steve McQueen'in Michael Fassbender ile birlikte "Utanç" filminde Ron Perlman'ın karşısında rol aldı. Ayrıca Santa Monica Film Festivali'nde "Drama Ödülü" nü kazandığı kısa film "Strangers" da rol aldı. Aynı zamanda, hem Molins Uluslararası Film Festivali'nde, Barselona'da hem de New York Korku Film Festivali'nde iki En İyi Kadın Oyuncu Ödülü aldığı "Eleanor Rigby'nin Kaybolması" ve "Yuttu" da yer aldı. Dizinin yapımcılığını Sofia Vergara üstlendi.

Televizyon kredileri arasında HBO'nun "Yalan Büyücüsü", "Yüksek Bakım", CW'nin "Yarın Yok" ve NBC'nin "Laura'nın Gizemleri" de yer alıyor. Sahnede Milans, Tanya Saracho'nun İkinci Sahne Tiyatrosu'ndaki Mala Hierba'da oynadı ve eleştiriler kazandı. Ekim 2013'te Milans, 2014'te ABC'de yayınlanan TV şovu Killer Women'da başrol, karakter Becca Parker oldu. (Martin Campbell, Disney Studios, Ben Silverman ve Sofia Vergara tarafından üretilmiştir. Ayrıca Tricia Helfer, Michael Trucco, Marc Blucas ve Alex Fernandez de rol almaktadır.

Oyunculuğa ek olarak, Milans, ailesinin ABD'den İspanya'dan Organik Keçi Peyniri'nin satışını kurmakla meşgul. Santa Gadea Organik Keçi Peyniri bu sonbaharda Wholefoods'ta piyasaya çıktı. Milans şirketin sözcüsü ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Los Angeles ve New York'ta hasta ve gelişimsel olarak zorlayıcı çocuklara sanat getirmeye odaklanan kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Art of Elysium ile aktif olarak ilgilenmektedir. 

Marta Milans,La Casa de Papel’in yaratıcısı Alex Pina’nın yeni dizisi White Lines ta rol almıştır. Dizi Netflix’te yayınlanmaktadır.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Arda Öziri kimdir?

Arda Öziri

Oyuncular
Barış Yalçın kimdir?

Barış Yalçın

Oyuncular
İlhan Şen kimdir?

İlhan Şen

Oyuncular
Banu İnan kimdir?

Banu İnan

Oyuncular
Çetin Yeltekin kimdir?

Çetin Yeltekin

Oyuncular
Lucila Sola kimdir?

Lucila Sola

Oyuncular
Yener Gürsoy kimdir?

Yener Gürsoy

Oyuncular
Sharon Stone kimdir?

Sharon Stone

Oyuncular
Oğulcan Kayacan kimdir?

Oğulcan Kayacan

Oyuncular
Sevcan Yaşar kimdir?

Sevcan Yaşar

Oyuncular
Hailee Steinfeld kimdir?

Hailee Steinfeld

Oyuncular
Ali Dereli kimdir?

Ali Dereli

Oyuncular
Marta Milans
Marta
Doğum Tarihi (41 yaşında)
İspanya, Madrid
Burç Koç
Meslek Oyuncu
Cinsiyet Kadın
Boy 1.75 cm
Kilo 61 kg
Göz rengi Yeşil
Popülarite #6862 (12949 kişiden)