Metehan Demir

1969 yılında Balıkesir'Edremit'te hayata gözlerini açan başarılı gazeteci, Metehan Demir, İlk ve orta öğrenimini Edremit Lisesi ve İzmir Atatürk Lisesi'nde tamamladı. 1990 yılında derece ile girdiği Hava Harp Okulu'ndan mezun oldu. Metehan Demir, 1994'te Hava Kuvvetleri'nden ayrılarak Ankara'da İngilizce yayın yapan Turkish Daily News'de gazeteciliğe başladı. 1997-2003 arasında Hürriyet Gazetesi'nde Savunma ve Diplomasi haberlerinden sorumlu muhabir olarak çalıştı.

2000 yılında ABD'de Washington'da 'Amerikan Dış Politika Dinamikleri' başlıklı 45 günlük sertifika programına katıldı. 2003 yılında Hürriyet gazetesinden ayrılarak Chevening Bursu ile İngiliz Savunma Kraliyet Akademisi ve King's College ortak master programı çerçevesinde Londra'ya gitti. Buradan, "Strateji, Diplomasi ve Savaş Taktiklerinin Günümüz Yönetimlerine Uyarlaması' konulu 'Savaş Etüdleri' yüksek lisans diplomasını aldı.

2003 Temmuz'unda Londra'dan döndüğünde Kanal D Ankara Bürosu Haber Editörlüğü'ne geçti. 2005-2007 arasında Sabah Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcılığı ve Sabah Ankara Gazetesi Yayın Koordinatörlüğü'nü görevlerini yürüttü. Sabah Gazetesi'nde Protokol Yolu başlıklı kulis-köşe yazdı.

Gazeteciliği süresince bir çok üst düzey yönetici isimle röportajlar gerçekleştiren Metehen Demir, özellikle Abdullah Öcalan’ın Suriye’den Moskova’ya kaçırılışı, Suriye Başkan Yardımcısı Abdülhalim Haddam’ın Öcalan’ın kaçışının perde arkasının anlatılması ve Türk İsrail askeri ilişkilerinin detaylarının ortaya çıkması gibi bir çok önemli haberin de arkasındaki isim olarak biliniyor.

Uzun Yıllar Hürriyet Ankara Temsilcisi olarak başarılı işlere imza atan Metehan Demir özellikle Egemen Bağış ile aralarında Bakara-Makara olarak bilinen tape skandalından sonra Hürriyet yönetimi tarafından görevden alınmıştır.

Kısa bir aradan sonra yeniden basın dünyasına ve haberciliğe dönen Metehan Demir halen tv100'de her salı saat 21.30'da yayınlanan Metehan Demir'in Salı Konukları' progrmını hazırlayıp sunuyor ve aynı zamanda Habertürk’te Ebru Baki’nin sunumuyla ekrana gelen sabah ekonomi programı Para Gündem’e haftanın belli günlerinde konuk yorumcu olarak katılıyor.

Deniz Demir ile evli olan Metehan Demir'in bir çocuk babasıdır.
 

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Veyis Ateş kimdir?

Veyis Ateş

Gazeteciler
Duygu Asena kimdir?

Duygu Asena

Gazeteciler
Gürcan Bilgiç kimdir?

Gürcan Bilgiç

Gazeteciler
Ahmet Hakan kimdir?

Ahmet Hakan

Gazeteciler
İbrahim Karagül kimdir?

İbrahim Karagül

Gazeteciler
Gökmen Ulu kimdir?

Gökmen Ulu

Gazeteciler
Nedim Şener kimdir?

Nedim Şener

Gazeteciler
Seyhan Erdağ kimdir?

Seyhan Erdağ

Gazeteciler
Sunay Akın kimdir?

Sunay Akın

Gazeteciler
Yavuz Oğhan kimdir?

Yavuz Oğhan

Gazeteciler
Kanat Atkaya kimdir?

Kanat Atkaya

Gazeteciler
Orhan Uğuroğlu kimdir?

Orhan Uğuroğlu

Gazeteciler
Metehan Demir
Metehan
Doğum Tarihi (55 yaşında)
Balıkesir
Burç Oğlak
Meslek Gazeteci, Sunucu, Yorumcu
Cinsiyet Erkek
İlişki Durumu Evli (Deniz Demir ile)
Boy 1.70 cm
Kilo 84 kg
Popülarite #10494 (12934 kişiden)