Ozbi

Asıl ismi Onur Dursun, sahne adı Ozbi, 1986  İstanbul’Kağıthane doğumludur. Lise öğrenimini endüstriyel bir lisede elektronik okuyarak tamamladı. Askerlikten sonra Anadolu Üniversitesi'nin Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde mezun oldu.

 Ozbi, rap müzik çalışmalarına 13 yaşında başlamış ve önce amatör'ce  daha sonra profesyonel olarak seslendirdiği parçalarla  albümler çıkarmıştır.

Ozbi , 2011 tarihinde ilk “Underground” albümünü çıkarmış ve Youtube’ de dinleyicilerin beğenisine sunmuştur. Daha sonra Craft Oyunculuk Atölyesi’ ne yazılan Ozbi, burada 2 yıl boyunca oyunculuk üzerine eğitim almış ve bir takım oyunlarda roller üstlenmiştir.

Gezi Parkı eylemleri sırasında direniş için yazdığı ''Asi'' isimli şarkısına klip çekti. Şarkı sosyal medyada büyük ilgi gördü. Ardından ''Kazulet'' isimli bir single çıkardı.

 Ozbi, “Halk Edebiyatı” adını verdiği bu rap albümünde tam 16 parçaya yer vermiştir.  7 Nisan 2015 günü Babylon’da müzik grubuyla beraber ilk profesyonel konserini verdi. Albümden Ey İstanbul ve Akşam Ayazı şarkılarına klip çekti.

2016 yılında Rakılı Live 1.Seri, 2017 Yılında 2.Seri’yi yaptı bu proje geniş kitleler tarafından çok sevildi. 2018 Yılının sonunda Serserilik ve Şiir isimli Albümü Dijital platformlardan yayınlandı. Popüler Fetiş isimli şarkısına Ahmet Mümtaz Taylan gibi kült oyuncuların bulunduğu bir klip çekti. Şehrin serseri şairi olarak kendini betimleyen Ozbi şu anda çeşitli projeler geliştirerek müzik hayatına devam ediyor.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Emir Can İğrek kimdir?

Emir Can İğrek

Şarkıcılar
Alicia Keys kimdir?

Alicia Keys

Şarkıcılar
Bertuğ Cemil kimdir?

Bertuğ Cemil

Şarkıcılar
Sancak kimdir?

Sancak

Şarkıcılar
Amin Abbasov kimdir?

Amin Abbasov

Şarkıcılar
Ömer Topçu kimdir?

Ömer Topçu

Şarkıcılar
Ebru Üstüntaş kimdir?

Ebru Üstüntaş

Şarkıcılar
No.1 kimdir?

No.1

Şarkıcılar
Jon McMurray kimdir?

Jon McMurray

Şarkıcılar
Hava kimdir?

Hava

Şarkıcılar
Bayhan kimdir?

Bayhan

Şarkıcılar
Altan Çetin kimdir?

Altan Çetin

Şarkıcılar
Ozbi
Ozbi
Gerçek Ad Onur Dursun
Doğum Tarihi (38 yaşında)
İstanbul, Kağıthane
Memleket Erzincan
Meslek Şarkıcı
Cinsiyet Erkek
Eğitim Lisans Mezunu
Üni. Anadolu Üniversitesi
Popülarite #3239 (12942 kişiden)