Umur Birand

1977 Belçika,Brüksel doÄŸumlu Umur Birand'ın babası usta gazeteci Mehmet Ali Birand,annesi ise Cemre Birand,Ercument Karacan‘ın üvey kızıdır. Ali Karacan ve Ömer Karacan dayısıdır.

Umur Birand, ilk öğretimini Brüksel‘de tamamladıktan sonra İstanbul‘da orta öğretimini Koç Özel Lisesinde tamamladı. Üniversiteyi ise Amerika’da Washington DC, American University, Televizyon -Görsel Medya ve Uluslararası İletişim Bilimleri bölümünden 1998 yılında mezun olarak tamamladı.

1999 yılında Amerika’da Discovery Channel‘da Uluslararası Yayınlar Koordinatörü olarak görev yaptı. 2001 yılında Türkiye’ye döndü ve Türkiye’ye dönüşü sonrası Ali Karacan ve Ömer Karacan‘ın sahip olduğu Number One‘da sponsor ilişkileri müdürü olarak çalışmaya başladı.

The Media Group’ta sırasıyla Sponsorluk Müdürü, Yapım Müdürü ve Yapımlar Genel Müdürü oldu. 2003 yılından bu yana Bir TV Prodüksiyon Tepe yöneticisi olarak çalışmaktadır.

Avrupa Birliği üye ülkeleri ile Türkiye arasında birçok iletişim projesinin koordinasyonunu yaptı. Umur Birand, EUROHORIZONS‘ın kurucu ortakları arasında yer almakta ve halen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

İngilizce ve Fransızca bilen Umur Birand, 7 Haziran 2003 tarihinde ABD‘li Caterina Rojo ile ABD’de evlendi. Umberto Ali ve Leyla adında iki çocuğu dünyaya geldi.

 Ocak 2013 tarihinde babası Mehmet Ali Birand‘ın ölmesinden sonra Åžubat 2013 tarihinden itibaren Tv. programı 32. Gün sunuculuÄŸunu üstlenmiÅŸtir.

biyografi
Foto Galeri
İLGİLİ KİŞİLER
Umur Birand
Umur
Gerçek Ad Umur Ali Birand
Doğum Tarihi (47 yaşında)
Belçika, Brüksel
Meslek Gazeteci, Sunucu
Cinsiyet Erkek
Ebeveynler Cemre Birand, Mehmet Ural Birand
Ä°liÅŸki Durumu Evli (Caterina Birand ile)
Popülarite #11688 (12934 kişiden)