Yazmeen Baker

1979 Almanya,Göttingen doğumlu Yazmeen Baker'in babası Alman annesi ise Türk'tür. Annesinin memleketi Mersin'de 3 yaşına kadar yaşamıştır.

Sinema sektöründen önce dövüş sporları eğitmenliği yapmıştır ve dövüş sporlarına olan ilgisi ile dünyada tanınmıştır. Karate, Martial Arts, Kung Fu gibi dövüş sporlarında ustadır. Daha sonra ise bu işi beyaz perde de Show olarak yapmayı isteyen Yazmeen Baker Uluslararası Michael Chekhov oyunculuk akademisinde eğitim almıştır.

Hiphop, tango, oryantal tarzlarında dans edebilmektedir. Darbuka, djembe ve davul enstrumanlarını çalabilmektedir. İngilizce, Almance ve Türkçe konuşabilmektedir.

2005 senesinde beyaz perde ile tanışan Yazmeen ilk sinema deneyimini Fallen isimli film ile yaşamıştır. Kertenkele Yeniden Doğuş dizisinde 72 ve 78.bölümleri arasında Ateş karakterini canlandırarak dövüş sahneleri ile kendisine bir hayran bırakmıştır.

Yazmeen Bakeri,Ahmet Kayakesen ile yaşadığı gizli aşk gündem olmuştur. Öyle ki beraberlikleri ortaya çıktıktan sonra Ahmet Kayakesen'in evlilik yolunda olduğu oyuncu sevgilisi Burcu Binici aldatıldığını öğrenmiş ve Kayakesen ile yollarını ayırmıştır.

Günümüzde yapımcılığını Bozdağ Film’in üstlendiği, yönetmen koltuğunda Ahmet Yılmaz'ın oturduğu,Osman bey karakteri ile başrolünde Burak Özçivit'in yer aldığı Kuruluş Osman dizisinin kadrosuna dahil oldu.

biyografi
Foto Galeri
DİĞER OYUNCULAR (Kuruluş Osman )
ÖNERİLEN KİŞİLER
Kıvanç Kasabalı kimdir?

Kıvanç Kasabalı

Oyuncular
Funda Ersin kimdir?

Funda Ersin

Oyuncular
Ayten Erman kimdir?

Ayten Erman

Oyuncular
Ali Sürmeli kimdir?

Ali Sürmeli

Oyuncular
Yazmeen Baker
Yazmeen
Doğum Tarihi (45 yaşında)
Almanya, Göttingen
Burç Oğlak
Meslek Oyuncu
Cinsiyet Kadın
Boy 1.74 cm
Popülarite #10309 (12934 kişiden)
Oynadığı Diziler Rol
Kuruluş Osman Julia