Yonca Poyrazoğlu

Ankara'da doğan Yonca Poyrazoğlu,müzisyen bir ailenin ilk çocuğudur. Müzisyen Üstün Poyraz’ın kızı,Türk Sanat Müziği duayenlerinden İsmail Şençalar ile Suzan Güven’in torunudur.

İlk ve orta eğitimini Almanya’da okudu.Daha sonra eğitim sürecini İstanbul’da tamamladı. Şarkı söylemek çocukluk hayali olan Yonca Poyrazoğlu,ilk önceleri babasından gizli sahne almaya başladı.

 Özel müzik dersleri şan eğitimi piyano solfej derslerinin ardından 2000 yıllarda Marmaris’e yerleşti.Uzun bir süre Marmaris’te yaşadıktan sonra İstanbul’a döndü.

Aktif müzik hayatına devam eden Yonca Poyrazoğlu,bir kaç yarışmanın ardından,2017 yılında O ses Türkiye adlı yarışmaya katıldı ve 4. Turda elendi.

2018 yılında uluslararası Afyonkarahisar caz festivaline davet almış; burada vokal performansıyla dikkatleri üzerine çekti. 2020 yılında olaylı bir şekilde elendiği Fox Tv'de düzenlenen Benimle Söyle adlı yarışmada başlangıcı oldu. Akabinde single teklifi aldı.

İlk çalışması olan,sözleri Ayşe Birgül Yılmaz a ait bestesi Perviz Mahmudova ve aranjesi Reshad Bagirov a ait Böyle Bitmez adlı eserle çıkış yaptı.

2023 tarihinde tüm ülkemizi yasa boğan deprem sonrasında Hatay’da göçük altında kalan minik Elif Gövce’nin ölmeden önce babasına sesli olarak yolladığı Baba Bende Öleceğim mesajından yola çıkılarak Cengiz Atabay tarafından yazılan ve Kürşat Poyraz tarafından bestelenen Baba Bende Öleceğim hem şiir hem şarkı olarak müzikseverlerle buluşturdu.

biyografi
İLGİLİ KİŞİLER
Yonca Poyrazoğlu
Yonca
Meslek Söz Yazarı, Şarkıcı
Cinsiyet Kadın
Ebeveynler Üstün Poyraz
Eğitim Lisans Mezunu
Popülarite #12358 (12939 kişiden)