Dokuz Oğuz Televizyon dizisi

Fox TV ekranlarında yayınlanacak olan Dokuz Oğuz dizisinin yapımcılığını Gold Film’in üstleniyor. Dizinin senaryosunu Süleyman Çobanoğlu yazacak. Dokuz Oğuz dizisinin yönetmen koltuğunda ise Benim adım Melek, İkimizin Sırrı gibi yapımları yöneten Cem Akyoldaş yer alacak.

Konusu;Albay Tomris Toprak; “Türk Dünyası Acil Müdale Timi“ni kurmak için titizlikle çalışmalarını sürdürmüş ve en seçkin askerlerden oluşan Oğuz Timi’ni kurmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerinin göz bebeği olan bu birlik, dünyanın her noktasında kıyıma, zulme uğrayan Türkler için mücadele edecektir. Tim komutanı Türk Silahlı Kuvvetlerinin en yetenekli ve en cesur subaylarından biri olan Yüzbaşı Batur Karanlık ve onun isteğiyle “Oğuz Timi”ne kabul edilen Sözleşmeli Erler; Okan Demirkır ve Yaşar Kayatürk, Teğmen Yiğit Toygar, Astsubaylar; Ercan Korkut, Umay Çolpan, Timur Gökay ve Boran Delideniz yemin ederek göreve başlarlar. Oğuz Timi’nin göreve başlamasıyla artık dünyada hiçbir Türk kimsesiz değildir…

 Kubilay Aka, Deniz Işın, Yasemin Kay Allen, Hakan Boyav, Tuncer Salman, Dağhan Külegeç, Kayhan Açıkgöz, Serhan Onat, Rami Narin, Volkan Keskin, Taylan Meydan, Sahra Şaş ve Mehmet Çevik’in yer aldığı Dokuz Oğuz, Mehmetçik'in iki bin yılı aşan efsanesinde, ulaşılan yeni bir zirvenin destansı öyküsüyle ekranlarda olacak.

Dokuz Oğuz, ilk bölümüyle 28 Ocak Cumartesi 20.00'de FOX TV'de başlıyor.

Dokuz Oğuz DİZİ OYUNCULARI
Kubilay Aka

Kubilay Aka

Karanlık Yüzbaşı Batur
Yasemin Allen

Yasemin Allen

Tomris Albay
Dağhan Külegeç

Dağhan Külegeç

Ercan Korkut
Deniz Işın

Deniz Işın

Bilge
Hakan Boyav

Hakan Boyav

General Ali Osman
Serhan Onat

Serhan Onat

Boran
Rami Narin

Rami Narin

Yiğit
Mehmet Çevik

Mehmet Çevik

Hasan Dede
Esra Kılıç

Esra Kılıç

Esra Kılıç
Sena Mercan

Sena Mercan

Çiçek
Özdemir Çiftçioğlu

Özdemir Çiftçioğlu

Pamir Komutan
Asuman Karakollukçu

Asuman Karakollukçu

Timur’un annesi
Dokuz Oğuz
Tür Aksiyon, Dram
İlk Bölüm
Yapım Gold Film
Yönetmen Cem Akyoldaş
Senarist Süleyman Çobanoğlu 
Kanal FOX TV
Gün Cumartesi 20:00