Dünya Hali Televizyon dizisi

Mizah tarzıyla ekranlara yeni bir soluk getirecek olan Dünya Hali isimli absürt komedi dizisi farklı hikayesi, benzersiz kurgusu ve kendine has komedi diliyle ekranların yeni eğlencesi olmaya hazırlanıyor.Yapımcılığını Neden film üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda daha önce Tutunamayanlar dizisinin yönetmenliğini yapan Osman Nail Doğan ve Murad Zaloğlu oturuyor. Senaryosunu ise Osman Nail Doğan, Murat Kaman, İdris Meydi, Cem Tunçer ve Eray Kaman birlikte yazıyorlar.

Konusu; Hayatı pahasına doğruluktan ayrılmayan Sinan’ın (Caner Şahin) dedesinin vasiyetini yerine getirmeye çalışırken başından geçen komik olaylar anlatılıyor.Sinan, dedesinin değerleriyle büyümüş, dürüst, ahlaklı, vicdanlı bir gençtir. Ancak aradığı aşkı henüz bulamamıştır. Sinan’ın dedesi ölüm döşeğindeyken ona ilginç bir vasiyette bulunur. Vasiyete göre Sinan şu üç şarta uyan kızı bulup evlenmelidir: “Erken kalksın, eskinin kıymetini bilsin, bir de bal porsuğuna benzesin yeter.” Sinan dedesinin vasiyetini yerine getireyim derken kendisini komik bir maceranın içinde bulur. Bu macerada ona en yakın arkadaşı Azim, patronu Güven, ailesi, yakın çevresi ve dedesinin cami arkadaşları Burhan, Namık ve Talat amcalar eşlik edecektir.

 Dizide Caner Şahin, Sinan karakterini canlandırırken Pelin Abay ise Kıvılcım karakterine hayat veriyor. Diğer karakterler ise;

Ozan Çelik (Azim),

Tolga Tekin (Güven),

Hakan Emre Ünal (Vural),

Mert Denizmen (Yüksel),

Selin Hasar (Zeynep),

Ayfer Tokatlı (Fulya),

Hüseyin Elmalıpınar (Halis),

Mekin Sezer (Kutlucan),

Adnan Başar (Talat),

Naşit Özcan (Burhan),

Zeki Ocak (Namık),

Eray Kaman (Ateş),

Dünya Hali DİZİ OYUNCULARI
Dünya Hali
Tür Komedi, Aşk
İlk Bölüm
Yapım Neden film
Yönetmen Osman Nail Doğan, Murad Zaloğlu
Senarist Osman Nail Doğan, Murat Kaman, İdris Meydi, Cem Tunçer, Eray Kaman
Kanal TRT 1
Gün Çarşamba 20:00