Kuşlarla Yolculuk Televizyon dizisi

Kuşlarla Yolculuk ilk bölümü ile 24 nisan 2020 cuma günü 18:50 de Trt 1 ekranlarında olacak. Dizi Ramazan ayı boyunca her gün yayınlanacak. Daha önce Yunus Emre ‘Aşkın Yolculuğu’ dizisini Ramazan ayında yayınlayan Trt 1  Feridüddin Attar’ın “Mantıku’t Tayr” isimli eserinden esinlenerek Kuşlarla Yolculuk isimli 29 bölümlük bir dizi ekranlara getirecek.

 Akli Film tarafından Trt 1’e hazırlanan ve yönetmenliğini Sedat İnci’nin üstleneceği Kuşlarla Yolculuk dizisinin senaryosunu ise Hasan Erimez’in yazacak. İlk defa bir dizi senaryosu yazan Hasan Erimez Bin Yılın Göçü, Temirkut ve Kutlu Kağanlık kitaplarının yazarı olarak bilinir.

29 bölümden oluşan dizinin her bir bölümünde Mantıku't-Tayr adlı eserdeki 9 kuşu simgeleyen dervişlerin ve “Hüdhüd” ‘ü simgeleyen Şeyhin hayata bakış açılarını, yaşam felsefelerini, evren, doğa ve insanla ilişkilerini değerlendirdiği öyküler işlenecek ve dervişlerin kendileri ile imtihanları, düşünce ve tutumları, Şeyhin tasavvur, telkin ve tavsiyeleri eşliğinde izleyiciye aktarılacak.

Kuşlarla Yolculuk DİZİ OYUNCULARI
Derda Yasir Yenal

Derda Yasir Yenal

Derviş Süleyman
Tuncer Salman

Tuncer Salman

Seyyah
Sabahattin Yakut

Sabahattin Yakut

Derviş Fazıl
Hamdi Alp

Hamdi Alp

Derviş Sami
Halit Can Ünal

Halit Can Ünal

Derviş Kerem
Mehmet Emin Kadıhan

Mehmet Emin Kadıhan

Derviş Bahri
Musa Evren

Musa Evren

Derviş Atıf
Fatih Altun

Fatih Altun

Derviş Enes
Anıl Ateş

Anıl Ateş

Derviş Cihan
Şakir Güler

Şakir Güler

Derviş Yunus
Kuşlarla Yolculuk
İlk Bölüm
Yapım Akli Film
Yönetmen Sedat İnci
Senarist Hasan Erimez
Başroller Derda Yasir Yenal
Kanal TRT 1