Mavera Televizyon dizisi

Ahmed Yesevî’nin hayatını anlatacak Es Filmin yeni dizisinin ismi Mavera olarak açıklandı.12 Nisan Pazartesi günü saat 23.45’de Trt 1 ekranlarında izleyicisi karşısında olacak.Mavera Ramazan ayı boyunca TRT 1'de

 Mavera dizisi 6 bölüm olarak yayında olacak ve özellikle İslamiyeti Türkler’e sevdirmeyi çalışan din alimi olarak tanınan ve Türkçe’ye verdiği önem ile dikkat çeken din alimi Ahmed Yesevi’nin hayatı anlatılacak.

Ahmed Yesevi, Kazakistan da dünyaya gelen ve Türkistan da yaşayan bir mutasavvıftır. Türkistan Türkleri’nin İslam’ı kabul etmesinde ve sevmesinde büyük katkısı olan Ahmed Yesevi Arapça ve Farsça’yı çok iyi bilmesine rağmen yazdığı tüm eserlerde Türkçe’yi kullanan ve Türkçe’ye büyük önem veren bir alimdir. Divan-ı Hikmet kitabının yazarıdır.

Oyuncular;Korel Cezayirli, Görkem Sevindik, Tansel Öngel, Sinan Tuzcu, Hasan Küçükçetin, Ferit Kaya, Adrian Can, Evren Erler, Mehmet Korhan Fırat, Nusret Çetinel, Erdem Ergüney, Nur Berfin Çiroğlu, Dilara Yeşilyaprak, Recep Usta, Sedat Mert, Muharrem Özcan, Demircan Kaçel, Handan Yıldırım, Haydar Köyel, Atilla Öner, Arben Akış, Volkan Uygun, Alper Türedi, Şükran Karanlık, Alkan Kızılırmak ve Zara rol alıyor.

Mavera DİZİ OYUNCULARI
Mavera
Tür Tarih
İlk Bölüm
Yapım ES Film
Yapımcı Yusuf Esenkal, Serdar Öğretici
Yönetmen Doğan Ümit Karaca
Senarist İbrahim Ethem Arslan, Mustafa Burak Doğu
Kanal TRT 1
Gün Pazartesi 23:45
Mekan Konya