Sedat Savtak

1963 EskiÅŸehir doÄŸumlu Sedat Savtak Mimar Sinan Ãœniversitesi Tiyatro bölümününden mezun olmuÅŸtur. Mezuniyetin ardından 1998 de Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda görev alan Sedat Savtak; 2006 2007 yılları arasında ise; Antalya Devlet Tiyatrosu'nda Müdür yardımcısı olarak görev yapmıştır. DiriliÅŸ ErtuÄŸrul dizisinde ‘’Numan’’ karakterini canlandıran Sedat Savtak birçok dizi ve filmde de rol almıştır. Ayrıca Tiyatro oyunlarında da oldukça fazla rol alan Sedat Savtak karakter oyuncuları arasında oldukça önemli bir yer tutmaktadır.

 DiriliÅŸ ErtuÄŸrul, Kurtlar Vadisi Pusu, Rehber Hz. Mevlana, Güz Gülleri, Kollama, Talih KuÅŸu ve Büyük BuluÅŸma adlı dizilerde rol almıştır.

Ayrıca Etçil Horoz ve Orta Direk Åžaban adlı sinema filminde de rol almıştır. 2015 yılında Alamet-i Kıyamet adlı filmde 2018 yılında ise Derin Kaos adlı filminde Paul karakterini canlandırmıştır.

Rol Aldığı Tiyatro Oyunları; Karımla Evleniyorum, Akide Åžekeri, Fareler ve Ä°nsanlar, Haydi Karına KoÅŸ, Külkedisi, Otello’nun Ölümü, Bütün OÄŸullarım, Abdülcanbaz, Bir Ceza Avukatının Anıları, Guguk KuÅŸu, Salam  Asker Åžvayk, Külhanbeyi Operası, Nemrut, Mikado’nun Çöpleri ve Bay Kolpert.

biyografi
Foto Galeri
DÄ°ÄžER OYUNCULAR (DiriliÅŸ: ErtuÄŸrul )
ÖNERİLEN KİŞİLER
Sedat Savtak
Sedat
Doğum Tarihi (60 yaşında)
EskiÅŸehir
Burç Terazi
Memleket EskiÅŸehir
Meslek Oyuncu, Tiyatro Oyuncusu
Cinsiyet Erkek
Boy 1.75 cm
Kilo 75 kg
Göz rengi Kahverengi
Popülarite #9418 (12934 kişiden)
Oynadığı Diziler Rol
DiriliÅŸ: ErtuÄŸrul Numan