Pera Palas'ta Gece Yarısı Televizyon dizisi

Pera Palas'ta Gece Yarısı” adlı kitaptan uyarlanan Netflix yeni dizisinde,tarihimizdeki heyecan verici bir dönem anlatılıyor.

Türkiye’nin tarihini bu otel üzerinden; yer yer aksiyon dolu bir hikayeyle anlatan “Pera Palas’ta Gece Yarısı” adlı dizinin yönetmeni, Emre Şahin. Georgetown Üniversitesi öğretim görevlisi Charles King’in ödüllü kitabı “Midnight At The Pera Palace” tan yola çıkan Emre Şahin, Sarah Wetherbee ve Kelly McPherson’ın gerçekleştirecekleri dizinin senaryosunu Elif Usman yazdı.Red Arrow Studios şirketi olan ‘Karga Seven Pictures’ tarafından çekilecek Sekiz bölüm olarak hazırlanıp dünyada yayınlanacak.

Dizinin konusu;Genç bir gazeteci olan Esra, Pera Palas Oteli hakkında bir yazı yazmakla görevlendirilir. Bu yüzden otele giden Esra, gezdiği odalardan birinin 1919 yılına açılan bir kapı olduğunu keşfeder. Bu inanılmaz keşfi sayesinde zamanda yolculuk yapan Esra, bu sayede Mustafa Kemal Atatürk'e karşı düzenlenen bir kompodan haberdar olur. Artık Esra Türkiye tarihinin akışını ve geleceğini korumak zorundadır. Ancak Esra bu sırada Halit adındaki gizemli bir adamla tanışmasıyla aslında hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlar.

Dizinin kadrosunda Hazal Kaya, Tansu Biçer, Selahattin Paşalı, Engin Hepileri, Yasemin Szawloski, James Chalmers, Ahmet Varlı, Nergis Öztürk, Murat Kılıç, Osman Albayrak ve Ergun Metin yer alıyor.

Macera, eğlence ve gizem dolu hikayesinin yanısıra İstanbul’un büyüleyici geçmişini de yansıtan yeni dizi Pera Palas’ta Gece Yarısı 3 Mart 2022’de tüm dünyayla aynı anda sadece Netflix’te yayınlanacak.

Pera Palas'ta Gece Yarısı DİZİ OYUNCULARI
Pera Palas'ta Gece Yarısı
Tür Aksiyon, Macera, Dram, Tarih
İlk Bölüm
Yapım Karga Seven Pictures
Yapımcı Ömer Özgüner
Yönetmen Emre Şahin
Senarist Elif Usman
Başroller Hazal Kaya , Selahattin Paşalı
Kanal Netflix
Mekan Pera Palas, İstanbul