Aysun Demir Kurtuldu

1987 Lüleburgaz doğumlu güzel oyuncu Aysun Demir Kurtuldu,Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde eğitim aldıktan sonra,üniversite eğitimini 2013 yılında Çanakkale 18 Mart üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Anasanat dalında tamamlamıştır. 

Tiyatro ile lise yıllarında tanıştı. Lüleburgaz Genç Oyuncular ile birçok oyunda sahneye çıktı. Uçan Eller Kukla Evi'nin kuruluşunda ve oyunlarında yer aldı. Uçan Eller Kukla Evi bünyesinde, Bulgaristan Devlet Kukla Tiyatrosu yönetmenlerinin sahnelediği birçok oyunda sahneye çıktı. Bu oyunlar ile yurt dışı ve yurt içi birçok uluslararası festivale katıldı. Bu festivallerde, farklı ülkelerden gelen oyuncu ve yönetmenler ile çeşitli atölye ve sahne çalışmalarında yer aldı. Tiyatro Oyuncular, Ustaların Sahnesi ve Açık Sahne oyunlarında yer aldı. Tiyatro Dalga ile çalışmalarına devam etmektedir.

2013 yılından itibaren birçok dizi, filmde yer alan oyuncu,ilk oyunculuk deneyimini Suskunlar dizisi ile yaşamış ardından Arka Sokaklar ve Kalp Atışı dizilerinde rol almıştır. Trt ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde İlçin Hatun karakterini canlandırmıştır.

 ATV ekranlarında yayınlanan Kardeşlerim dizisinde Ayten karakterine hayat vermiş olan Aysun Demir Kurtuldu,Kızılcık Şerbeti kadrosuna Ertuğrul'un (Kayra Şenocak) asistanı Neslihan karakteriyle dahil oldu.

Rol aldığı projeler;

2023 - Kızılcık Şerbeti (Neslihan) (TV Dizisi)

2021 - Kardeşlerim (Ayten Güven) (TV Dizisi)

2018-2019 - Diriliş: Ertuğrul (İlçin Hatun) (TV Dizisi)

2017 - Kalp Atışı (TV Dizisi)

2013 - Muhteşem Yüzyıl (TV Dizisi)

biyografi
Foto Galeri
DİĞER OYUNCULAR (Kardeşlerim ve Kızılcık Şerbeti )
ÖNERİLEN KİŞİLER
Aysun Demir Kurtuldu
Aysun
Doğum Tarihi (37 yaşında)
Burç Oğlak
Meslek Oyuncu, Seslendirme Sanatçısı, Yönetmen Yardımcısı
Cinsiyet Kadın
İkamet İstanbul
Boy 1.69 cm
Kilo 55 kg
Popülarite #11905 (12934 kişiden)