Alişan Uğur

1996 yılında dünyaya gelen Alişan Uğur,sevilen müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur ve dünyaya Ağır Roman oyunu ile Türkiye'nin adını duyuran koreograf ve yönetmen Aysun Aslan'ın oğludur.Alişan Uğur da, babası gibi başarılı bir müzisyen oldu ve sosyal medyada sevilerek takip ediliyor.

İlk oyunculuk eğitimini 14 yaşında almıştır. Oyunculuk eğitimi almak için İngiltere’de Arts Educational Schools London'da giden,orada müzik teknolojileri ve medya derslerini de alan Uğur, aynı zamanda konservatuar eğitimi de almıştır. Okulun lise bölümüne kabul edilen ilk Türk olması da dikkat çekiyor.

Oyunculuk dışında Royal Acedemy of Dramatic Art’da da 6 ay eğitim gören Uğur,sanata olan ilgisini Öyle bir ailede doğdum ki; babam müzisyen, annem de koreograf. Ev,hep sanat doluydu.O yüzden benden matematik profesörü olmam beklenemezdi. Küçük yaşlardan itibaren müzik ve dans hayatımın içindeydi. 8 yaşında piyano ile tanıştım’ kelimeleriyle anlatıyor.

Özkan Uğur’un oğlu Alişan’ın başarıları bununla da bitmiyor.2011 - 2012 eğitim yılında hem yazıp hem de yönettiği ilk ve ikinci filmleriyle Shorts Film Festival'inde finale kalmıştır.

Tiyatro oyunculuğunun yanında dizi ve televizyon oyunculuğu eğitimi de alan Alişan Uğur,2019 yılında KaraKomik Filmler'de İngiliz bir karakteri canlandırdı.Daha sonra 2021 yılında Hekimoğlu dizisinde savant sendromu hastası olan Efe karakterine hayat verdi.Şimdide Üç Kuruş adlı dizinin oyuncu kadrosunda yer almıştır.

Rol Aldığı Projeler;

2021- Üç Kuruş (TV Dizisi)

2021 - Hekimoğlu (Efe) (TV Dizisi)

2019 - KaraKomik Filmler (Rich) (Sinema Filmi)

biyografi
Foto Galeri
DİĞER OYUNCULAR (Hekimoğlu ve Üç Kuruş )
ÖNERİLEN KİŞİLER
Aynur Akkum kimdir?

Aynur Akkum

Oyuncular
Semra Güzel kimdir?

Semra Güzel

Oyuncular
Nigar Şen kimdir?

Nigar Şen

Oyuncular
Durukan Çelikkaya kimdir?

Durukan Çelikkaya

Oyuncular
Alişan Uğur
Alişan
Doğum Tarihi (28 yaşında)
Meslek Müzisyen, Oyuncu
Cinsiyet Erkek
Ebeveynler Aysun Aslan, Özkan Uğur
İlişki Durumu Bekar
Popülarite #4072 (12942 kişiden)
Oynadığı Diziler Rol
Hekimoğlu Efe
Üç Kuruş Konyalı